Setari Cookie-uri

10 Exercitii pentru creier si memorie

Memoria se obtine prin exercitiu inca de mic. Inteligenta este pe de o parte determinata genetic, dar restul depinde de noi. Putem ajunge la un IQ foarte ridicat exersand memoria inca din copilarie.

Se stie ca sistemul nervos central continua sa se dezvolte prin cresterea numarului de neuroni pana in jurul varstei de cinci ani, astfel ca un copil trebuie permanent invatat diverse lucruri pana la aceasta varsta, in diverse domenii ca sport (dezvoltare motrica), muzica (dezvoltare auditiva), vorbire, lasat sa se hoace liber, poate fi invatat si limbi strainte, insa atentie, este vorba de invatarea prin JOC si nu prin tehnicile de pedagogie adresate adultului.

exercitii pentru memorie

Sursa foto: shutterstock_70238731

In tot cazul, cu putin amuzament va spunem ca si peste varsta de cinci ani va puteti dezvolta creierul si minea (prin conexiuni insa si nu prin numarul de neuroni). Cu cat folositi mai util bagajul de sistem nervos, cu atat rezultatele sunt mai bune, viata mai usoara...

Psiholife.ro ne propune cateva exercitii care ne antreneaza memoria si ne dezvolta creierul prin cresterea vascularizatiei la acest nivel si nu numai.

Citește și:

10 Exercitii pentru creier si memorie

1. Drumurile lungi pot fi cel mai bun moment pentru a face un simplu exercitiu de memori: e ar fi sa stai in mijlocul de transport si sa incepi o recapitulare a tuturor lucrurilor pe care le-ai facut ieri dimineata, in ordine cronologica, de cand te-ai trezit si pana ai ajuns in pat seara.

2. Este bine sa va exersati memoria completand cuvinte incrucisate, puzzle-uri, sudoku, sau sa va jucati diverse jocuri cum ar fi carti, solitaire sau oricare alte jocuri care va pun motorasele mintii in functiune.

3. Chiar si privitul la televizor se poate transforma atunci cand aveti dispozitie, un exercitiu de memorie: repetarea titlurilor de la stiri, rememorarea unui film, etc.

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.