Setari Cookie-uri

Mindfulness - Arta de a stapani timpul

Din cele mai vechi epoci, timpul a fost considerat unul dintre marile mistere ale vietii. Unele invataturi ezoterice sustin ca timpul este doar o iluzie a mintii umane. Drept dovada, capacitatea acestuia de a se dilata sau contracta in functie de starile noastre sufetesti.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

________

Probabil ca ai observat ca atunci cand esti foarte ocupata, timpul parca se contracta si abia ai timp sa respiri. Pe de alta parte, atunci cand esti in vacanta si te relaxezi, si zilele par mai lungi. Atunci cand te cufunzi intr-o activitate care iti place, timpul parca se dilata. Simti ca ai petrecut ore intregi pictand, de exemplu, cand de fapt ai stat in fata sevaletului 60 de minute.

Calugarii Zen au descoprit trei instrumente prin care putem stapani timpul. Acestea sunt respiratia, mintea si bioritmul. Sa ne alocam timp pentru noi este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru dezvoltarea noastra personala cat si pentru sanatatea noastra mentala. La fel de important este ceea ce facem cu timpul nostru si cu felul in care il experimentam. O stare de calm si de pace interioara va avea darul de a incetini curgerea clipelor.Citeste si: Thich Nhat Hanh, calugar zen – Cele 4 ingrediente ale iubirii adevarate

Citește și:

mindfulness

A trai in prezent si a imbratisa schimbare este un alt element cheie al artei de stapani timpul. Atunci cand un calugar simte ca ceva nu este in regula, revine de indata in clipa prezenta. De ce? Pentru ca puterea noastra se afla in "acum". Acesta este locul in care ne putem conecta la energia universala, in care ne accesam propria putere interioara. Momentul prezent ne permite sa ne ajustam perceptia pe care o avem asupra timpului.

A vizualiza ca esti in locul potrivit, la momentul potrivit este o alta modalitate de a modela timpul. Cea mai nimerita situatie pentru a o experimenta este atunci cand te grabesti foarte tare intr-un loc si toate drumurile par blocate. Pe oricare straduta ai lua-o, masinile inainteaza cu viteza melcului. In loc sa te enervezi sau sa te panichezi, trage aer in piept, respira si spune-ti ca vei ajunge unde trebuie sa ajungi in timp util. Si asa se va intampla. Fie acele ceasornicului se vor misca mai incet, fie strazile se vor debloca prin minune.

Citește și:

Daca lumea exterioara este o reflexie a lumii noastre interioare, daca avem puterea de a influenta aceasta reflexie, atunci, in mod sigur, avem puterea si darul de a stapani timpul.

Citeste si: Meditatia MINDFULNESS: 10 pasi sa redobandesti bucuria vietii

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.