Setari Cookie-uri

Intuitie sau frica? Invata sa le deosebesti!

Amandoua ne vorbesc la fel de tare si de des. Uneori, glasurile le sunt atat de asemanatoare incat le confundam. Abia cand rezultatele deciziilor noastre se manifesta in viata noastra, ne dam seama daca am ascultat de una sau de cealalta.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright foto: Markus Schmidt-Karaca / Shutterstock

Intuitia - soapta sufletului

Desi se vorbeste adesea de intuitie feminina, intuitia nu este doar apanajul nostru, al sexului frumos. Aceasta "patrundere instinctiva in esenta unui lucru", "inspiratie", "presentiment" - cum o defineste DEX-ul, este unul dintre cele mai importante daruri pe care le-am primit de la Univers. Intuitia este de fapt capacitatea noastra de ne conecta la fiinta noastra interioara, la sufletul nostru aflat in legatura tot ceea ce exista. Una dintre legile universale spune ca tot ceea ce afla in Univers este interconectat. In cartea sa, "Resilience From The Heart", Gregg Braden sustine aceasta idee. El povesteste cum, de multe ori cand ridica receptorul sa formeze numarul mamei sale, aceasta se afla deja la celalalt capat al firului. Astfel de momente de intuitie se intampla pe pilot automat, atunci cand ne asteptam mai putin. Omul de stiinta sustine ca intuitia poate fi antrenata si folosita in mod constient. Intuitia ne poate sopti sa facem anumite lucruri, sa evitam sau sa mergem pe un anumit drum. Ne ajuta sa cunoastem deznodamantul unei actiuni si caracterul unei persoane.

Citește și:

Frica - rucsacul cel greu

Invatam ce inseamna frica inca din copilarie. Invatam ca nu putem fi noi insine si, de frica sa nu pierdem iubirea parintilor, ne punem masti. Mai tarziu, mass-media ne arata o lume infricosatoare in care, uneori, pe buna dreptate, ne este frica sa iesim din casa. Viata noastra este apasata si ghidata de o serie de frici mai mai mici sau mai mari. Teama de a pierde ceva, scria Robert Cialdini este mai mare decat dorinta de castiga. Prin urmare, majoritatea oamenilor prefera sa ramana in zona de comfort (chiar daca aceasta consta intr-o relatie defectuoasa) decat sa se aventureze in necunoscut. Acest gen de frica ne tine intr-o permanenta stare de alerta, ne impiedica sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata, sa fim creative. Tot frica ne spune sa nu mergem pe o strada intunecata, intr-un cartier rau famat sau sa nu sarim in gol de la etaj.

Citește și:

Bucurie versus nemultumire

Daca atat frica cat si intuitia au darul de a ne tine departe de pericole, cum reusim sa le deosebim? Cea mai la indemana varianta este sa fii atenta la corpul si la sentimentele tale.

Intuitia este glasul care te pazeste si te calauzeste. Chiar si atunci cand te avertizeaza asupra unui potential pericol, esti linistita pentru ca stii nimic rau nu ti se poate intampla. Atunci cand actionezi pe baza intuitiei, drumurile ti se deschid iar planurile tale sunt sustinute. Sufletul iti este plin de bucurie. Te simti energizata, gata sa muti muntii din loc. Experimentezi un soi de face launtrica, de multumire pentru ca esti in armonie cu tine insati.

O decizie bazata pe frica va aduce o senzatie greoaie in corp si nemultumire in suflet. Pentru ca inima ta cunoaste adevarul si tanjeste dupa libertate. In general, frica atrage mai multa frica.

Citește și:

Asadar, data viitoare cand auzi o voce launtrica spunandu-ti ce trebuie sa faci, fii atenta la ce se intampla in interiorul tau. Veselia si usurarea pe care le simti la gandul ca vei da ascultare acelui glas sunt indiciu clar ca e vorba de intuitie.

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.