Setari Cookie-uri

Mindfulness: Invata sa te iubesti!

Conform legii atractiei, ceea ce emitem in Univers primim inapoi.

Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste lumea spune o vorba inteleapta. Iubeste-te pe tine si vei cunoaste iubirea este adaptarea moderna a acestei zicale. Conform legii atractiei, ceea ce emitem in Univers primim inapoi.

Copyright foto interior si prima pagina: ESB Essentials / Shutterstock

Multe dintre programele moderne de dezvoltare personala pun accent pe iubirea de sine. Sa ai pretentia sa iubesti pe altcineva in conditiile in care nu te iubesti pe tine, este ca si cum ai incerca sa torni apa dintr-un ulcior gol, afirma acestea. Cum sa ii poti oferi altcuiva ceva ce tu nu ai?

Sper sa nu ridici din umeri sau sa te crispezi cand citesti aceasta sintagma, "iubire de sine". Sa ne intelegem bine, nu este vorba de egoism sau de a calca pe cadavre. Este vorba, pur si simplu, de a te pretui si a te onora la adevarata ta valoare. La a te cunoaste si ati descoperi scopul in viata. La a trai in acord cu nevoile sufletului tau pentru a aduce armonie in viata ta si a celorlalti.

Citește și:

Pana nu de mult, iubirea de sine a fost un subiect tabu, la fel ca si banii. Atat de tabu incat nu ni s-a vorbit despre asa ceva nici in familie si nici la scoala. Prin urmare iubirea de sine este ceva care se poste invata la orice varsta.

Poti incepe prin a face o lista cu toate calitatile tale - sufletesti, mentale, fizice si cu reusitele pe care le-ai avut in cariera. Vei vedea cate motive de iubire de sine ai. Poti continua prin a imbratisa si accepta acele aspecte ale tale pentru care te critici. Un detaliu fizic care e posibil sa iti displaca, poate fi considerat atractiv de sexul opus. O trasatura de caracter precum tupeul te poate ajuta sa nu te lasi calcata in picioare. Urmatorul pas este sa ai grija de tine sub toate aspectele: trup, minte si suflet. Acestea sunt interconectate. Un trup armonios, hranit cu alimente sanatoase, te va face sa te simti bine in pielea ta. La urma urmei, corpul nostru este principala noastra casa pe Pamant.

Citește și:

via GIPHY

O minte hranita in mod constant cu lucruri frumoase si ganduri pozitive, te va servi mult mai bine decat o minte zbuciumata. Un suflet in care salasuiesc iubirea, compasiunea, intelegerea, recunostinta va atrage in viata ta si mai multe motive pentru a nutri astfel de stari.

Atunci cand te vei iubi pe tine, cu bune si cu rele, vei reusi sa faci asta si cu ceilalti oameni. Vei reusi sa vezi partea frumoasa din fiecare om si sa ii oferi libertatea de a fi el insusi.

In momentul in care te vei iubi pe tine, prea plinul tau sufletesc va da pe-afara si ii va hrani si pe ceilalti. Partea buna este ca, odata acest descoperit, acest izvor nu seaca niciodata. Ba, mai mult decat atat, ceilalti vor reflecta spre tine...iubire.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.