Setari Cookie-uri

4 Alegeri pe care le vei regreta mai tarziu

Atata vreme cat alegerile pe care le facem ignora glasul inimii, vom avea intotdeauna motive de indoiala sau de regret. Intrebari precum "ce s-ar fi intamplat daca" ne vor vizita din cand in cand.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Daca a alege o destinatie sau alta, un obiect sau altul, a ramane sau a pleca nu pare atat de important pe termen lung, exista patru decizii care ne slefuiesc viata in mod decisiv. Prin urmare, nu astepta sa fie prea tarziu inainte sa faci o alegere fericita. Fiecare zi poate fi un nou inceput.


Copyright foto interior si prima pagina: Orla / Shutterstock

1. Sa ii lasi pe altii sa iti controleze viata

Esti arhitectul vietii tale. Sa stii cine esti si ce iti doresti cu adevarat, sunt doua dintre cele mai importante descoperiri pe care le poti face. Insa pentru a-ti urma visul si a-ti implini potentialul, este nevoie de curaj si perseverenta. Majoritatea oamenilor fug de aceasta responsabilitate si le permit astfel celorlalti sa le spuna ce sa faca cu viata lor. Poate pentru ca le lipseste increderea in sine si cred ca au nevoie de ajutor. Sau poate pentru ca se tem ca li se vor pune etichete sau vor fi considerati nebuni. Faptul ca esti autentica si ai propria viziune despre viata ta nu inseamna nebunie si nici nu este ceva rusinos. Ba mai mult, ca ai forta interioara de a trai conform principiilor tale. Sa ito asculti inima este mai important decat parerea celorlalti. Nu o vei regreta pe termen lung.

Citește și:

2. Sa te tii cu dintii de vechile obiceiuri proaste

Majoritatea oamenilor au obiceiuri proaste pe care le constientizeaza si de care vor sa scape. Din pacate, putini sunt aceia care au vointa si rabdarea de a-si transforma intentia in realitate, de a inlocui obiceiurile vechi cu unele noi, benefice pentru ei. Chiar daca pare dificil la inceput, merita efortul. Merita sa renunti la alimentele procesate si bauturi carbogazoase in favoarea unei diete sanatoase. Merita sa inlocuiesti uitatul la televizor cu mersul la sala. O relatie toxica cu o perioada de solitudine, in care sa te regasesti, Propune-ti sa fii cea mai puternica si buna versiune a ta si nu accepta niciodata mai putin decat meriti. Nu astepta ca schimbarea sa ti se intample. Fii chiar tu schimbarea.

3. Sa renunti

Esecul nu este un lucru rau. Este o ocazie minunata de a invatat ceva nou, de a creste si de a incerca din nou la momentul potrivt. Chiar daca lucrurile din viata noastra nu se intampla intotdeauna asa cum ne asteptam, nu inseamna ca trebuie sa ne dam batute. Oamenii de succes nu sunt neaparat cei mai talentati sau mai bine educati, ci cei care nu se dau batuti. Sunt cei care continua sa mearga inainte chiar si atunci cand drumul devine anevoios. Marinarii incercati nu se formeaza pe mari linistite.

Citește și:

4. Sa porti o masca

Desi invatam din copilarie ca, pentru a fi acceptate si iubite, trebuie sa purtam o masca, pe termen lung devine obositor. Ascunderea eului nostru autentic in spatele mastii sociale devine obositor si ne suge de energie. Atunci cand ne reprima emotiile si nu spunem ceea ce gandim, ne simtim deconectate de noi insine. Mai mult decat atat, atunci cand incercam in mod constant sa ii impresionam pe ceilalti, riscam ca intr-o buna zi sa nu mai stim cine suntem cu adevarat. Prin urmare, nu iti trai viata incercand sa satisfaci asteparile celorlalti. Fii autentica si asculta-ti vocea interioara.

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.