Setari Cookie-uri

3 promisiuni sacre fata de tine insati

Societata ne face niste promisiuni. Ne spune ca daca facem anumite lucruri, vom fi fericiti. M-am simtit pacalit atunci cand am constatat ca desi urmasem intocmai pasii, eram departe de aceasta stare.

Pe Vishnu, autorul unuia dintre cele mai populare bloguri de self-help din sudul Californiei, am avut ocazia sa il intalnesc vara aceasta in Huntingon Beach. Povestea sa intruchipeaza, pana la un punct, visul american. De provenienta dintr-o familie indiana, Vishnu a studiat la Uiversitatea din San Diego, a devenit un avocat de succes, a facut bani, a cumparat o casa mare si s-a casatorit cu o doctorita.

Toate acestea nu i-au adus fericirea promisa de societate. Vishnu se simtea de multe ori obosit, stresat, nefericit. Momentul divortului, perceput ca un esec, l-a facut sa puna totul sub semnul intrebarii si sa o ia de la capat. In copilaria, Vishnu visa sa devina profesor. Ceea ce si face acum, prin blogul sau. Prietenii ii spuneau ca are talent la scris. Desi nu mai locuieste intr-o casa mare, Vishnu are acum lumina in priviri si este autor publicat. Experienta transformarii sale este descrisa in cartea publicata pe Amazon.com in prima parte a anului si intitulata "Seven Sacred Promises."

Citește și:

"Societata ne face niste promisiuni. Ne spune ca daca facem anumite lucruri, vom fi fericiti. M-am simtit pacalit atunci cand am constatat ca desi urmasem intocmai pasii, eram departe de aceasta stare. Mi-am dat seama ca societatea ne spune ce sa facem de cand ne nastem si pana in ceasul mortii. Ca nu isi doreste sa fim liberi sau sa gandim prea mult. Ca are nevoie in calitate de consumatori de produse si servicii pentru a putea sa existe. Nu in ultimul rand, ne face sa cautam in exterior ceea ce putem gasi doar in interiorul nostru," explica Vishnu. Si cum naturii nu ii plac spatiile goale, Vishnu a ales sa inlocuiasca promisiunile desarte ale societatii, exterioare, cu unele interioare care tin de fiecare dintre noi.

Pentru acest articol, am ales trei dintre acestea.

Una dintre ele este promisiunea fata de darul tau, pe care Vishnu il numeste "arta." Ne nastem cu un talent. In mod sigur , nu toti suntem artisti insa talentul nu inseamna doar muzica, pictura sau literatura. A stii sa asculti pe cineva e un talent. A captiva oamenii e un talent. A ingriji plantele e un talent. Cultivarea si exprimarea acestui dar este o misiune personala, dar si o cale spre fericire si prosperitate.

Citește și:

O alta promisiune este fata de curaj. Sa ai curajul sa imbratisezi darul, sa imbratisezi schimbarea, sa iesi din zona de confort si sa cresti. In viziunea lui Vishnu, curajul este un obicei care se cultiva facand pasi mici in noua directie.

Cea de-a treia promisiune este fata de esenta ta. Esenta ta, ca si a mea, este una spirituala. Esenta ta este cea care te face sa vibrezi la frumos, sa iubesti natura si sa admiri un apus de soare. Esenta ta este spirituala iar faptul ca societatea nu vorbeste despre asta, nu inseamna ca nu exista. Conectarea cu esenta ta te ajuta sa iei cele mai bune decizii in viata, te elibereaza de presiunile exterioare si iti aduce bucuria de viata.

Il poti citi pe Vishnu aici.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.