Setari Cookie-uri

4 lucruri pe care oamenii fericiti le fac dimineata

Fiecare noua zi este o ocazie de a spune 'multumesc' pentru ca traiesti.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: wavebreakmedia / Shutterstock

Zilele trecute am trecut prin cateva momente de panica. Obosita, cu febra, am ajuns acasa, am scos catelul la plimbare si abia am asteptat sa ma bag in pat si sa vad un film bun. Surpriza, insa. Cheia masinii nu era nicaieri iar sertarul in care tineam rezerva, intepenit.

Asta insemna ca oricine putea pleca la plimbare cu buburuza mea, fara sa aiba neaparat intentia sa o returneze. In momentul in care am gasit cheia originala intr-un alt loc decat cel in care o tin de obicei, m-a cuprins un val de recunostinta. M-am gandit la felul in care mi-am inceput ziua, usor incruntata si moroconoasa si mi-am spus ca experienta mea de peste zi ar fi fost diferita daca imediat dupa ce as fi deschis ochii, as fi facut cateva lucruri pe care ti le recomand si tie pentru a avea o zi frumoasa.

Citește și:

1. Fii recunoscatoare

Fiecare noua zi este o ocazie de a spune "multumesc" pentru ca traiesti. Exista intotdeauna ceva pentru care sa fim recunoscatori. E suficient sa ne uitam in jurul nostru si in noi. Spre exemplu, in seara in care scriu acest articol, afara este frig si ploua cu galeata. Ma simt recunoscatoare pentru confortul si caldura caminului meu. Cati oameni nu viseaza la asa ceva, fara a le avea?

2. Stabileste-ti obiectivele pentru ziua care incepe

Si nu ma refer la obiective legate de serviciu ci mai degraba la obiective legate de fiinta ta. Ce vrei sa experimentezi in ziua respectiva? Poate fi vorba de iubire, intelegere, compasiune, productivitate, imbunatatirea relatiilor cu anumite persoane, hranirea sufletului tau si a pasiunilor tale. Iti poti stabili, de exemplu, o intentie legata de persoana ta si alta legata de ceilalti. Nu uita ca gandurile modeleaza realitatea pe care o traim apoi ca pe o experienta personala.

Citește și:

3. Respira profund de cateva ori

Respiratia inseamna viata. Daca nu am mai respira, inimile noastre ar inceta sa bata. Respiratia profunda este incredibil de puternica si ne poate duce in stari transcendentale ale constiintei. Respiratia profunda la inceputul unei zile te ajuta sa aduci mai mult oxigen in corp si, implicit, mai multa energie. De asemenea, stopeaza activitatea mintii care se pune in miscare, cu tot felul de ganduri parazite, de indata ce ne trezim.

4. Zambeste fara motiv

Nimeni nu poate ramane trist sau furios atunci cand cand zambeste. Serotonina si endorfinele care iti inunda creierul alunga melancolia. Zambetul reduce stresul, tensiunea arteriala si stimulesza functionarea sistemului imunitar. Toate acestea motive suficiente pentru a-ti incepe ziua... zambind.

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.