Setari Cookie-uri

5 trucuri pentru a fi mai CREATIVA

Calatoreste cu trupul si cu imaginatia. Viziteaza in fiecare an un loc nou, o cultura diferita

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

creativitate Copyright interior si prima pagina: baranq / Shutterstock

Creativitatea nu este doar apanaju artistilor sau antreprenorilor. Fara creativitate, viata zilnica devine plictisitoare si monotona. Nu suntem roboti, ci fiinte uimitoare inzestrate cu inteligenta, suflet si o mare capacitate de creatie.

Insa uneori, uitam. Cadem prada obiceiurilor, obisnuintei si comoditatii. Alegem ceea ce pare mai usor, ceea ce stim. Creativitatea este insa acolo. Doar trebuie cultivata. Iata cum.

1. Desfasoara activitati care stimuleaza emisfera cerebarala a creierului

Coloreaza, picteaza, canta, invata sa faci aranjamente florale. Viseaza cu ochii deschisi cum ar arata o zi de vacanta ideala, pana in cele mai mici detalii. Pune la treaba toate cele cinci simturi pentru a descrie senzatiile si intamplarile.

Citește și:

2. Citeste macar doua carti (bune) pe luna

Timp de cativa ani, am lucrat intr-o agentie de publicitate. In acea perioada, nu am scris nimic si am citit rar. Am inceput sa folosesc un vocabular mai restrans si gandirea mi-a devenit mai rigida. Cartile de fictiune te ajuta sa ai un limbaj mai bogat si nuantat si iti confera o viziune mai larga asupra lumii (la fel ca si calatoriile). O carte buna are un mesaj, te face sa simti si sa iti pui intrebari.

3. Calatoreste

Calatoreste cu trupul si cu imaginatia. Viziteaza in fiecare an un loc nou, o cultura diferita. Poti alege, de exemplu, sa explorezi o zona din Romania, si una din strainatate. Fugi de locurile turistice, descopera oamenii si povestile locului. Si nu ezita sa iti faci prieteni.

4. Tine un jurnal al gandurilor si ideilor

Scrie tot ce iti trece prin minte, lucruri care te frapeaza sau care te mira. Bucurii si neplaceri. Foloseste pix si hartie. Este ceva magic despre folosirea acestor instrumente care stimuleaza imaginatia si gandirea. Lasa creionul sa alerge pe hartie. Creierul se va dezmorti si, usor, usor, va iesi din limitele pe care credea ca le are.

Citește și:

5. Fa-ti un master mind grup

Aceasta este una dintre recomandarile lui Napoleon Hill in cartea sa "Think And Grow Rich." Gaseste cel putin inca doua persoane care impartasesc aceeasi pasiune ca si tine (antreprenoriat sau cauze umanitare, de exemplu) si creati impreuna un master-mind grup. Intalniti-va saptamanal, discutati despre obiectivele si planurile voastre. In mod sigur, vor incolti idei bune iar tu vei adauga o doza dubla de entuziasm la cel pe care deja il ai.

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.