Setari Cookie-uri

Odata ca niciodata a fost un maestru budist: Schimbarea este aliatul tau

Indiferent daca suntem speriati sau increzatori, pe toti ne uneste speranta intr-un viitoar mai bun dar si scanteia de bunatate existenta in inimile noastre.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright foto interior si prima pagina: Catwalk Photos / Shutterstock

Cele doua constante majore ale vietii noastre sunt schimbarea si conexiunea pe care o avem cu tot ceea ce ne incojoara, inclusiv cu oamenii. Acceptarea acestor aspecte si aprecierea lucrurilor care ne unesc ne ajuta sa ne atingem potentialul. Indiferent daca suntem speriati sau increzatori, pe toti ne uneste speranta intr-un viitoar mai bun dar si scanteia de bunatate existenta in inimile noastre. Speranta fara actiune insa, inseamna stagnare si frustrare.

Desi majoritatea dintre noi se teme de schimbare, aceasta este intotdeauna o mare oportunitate si apare atunci cand o putem duce (desi aparentele pot spune uneori contrariul). Momentele de schimbare sunt ocazii minunate de ne oferi noua si celor din jurmai multa generozitate, bunatate si rabdare. De a necunoaste mai bine, de a aduce la suprafata puteri si talente pe care poate nici nu banuiam ca le aveam. Momentele de schimbare sunt, de asemenea, un prilej minunat de imbratisa iubirea si recunostinta. Desi poate parea greu, pe termen lung recompensele sunt uriase.

Citește și:

Am auzit o poveste budista care ilustreaza perfect aceasta idee.

Odata ca niciodata, un maestru budist si discipolul sau se indreptau spre manastire. In drumul lor au ajuns la un pod pe care se gasea un betiv rau de gura. De indata ce invatacelul l-a zarit, i-a spus invatatorului sau:

"Acesta este un om rau, Maestre, ar trebui sa mergem la o alta trecere."

Maestrul a raspuns:
"Nu, totul va fi bine."

Odata ajunsi pe pod, betivul le-a adresat vorbe urate. In replica, maestrul budist a raspuns:
"Marite Buddha, iti multumesc pentru bunavointa ta. Iti multumesc pentru bunatatea ta. Iti multumesc ca ne arati calea! "

Betivul i-a raspuns cu si mai multe cuvinte jignitoare si i-a gonit de pe pod.
Maestrul i-a raspuns:
"Desigur, binevoitorule Buddha!"

Odata ajunsi pe partea cealalta, discipolil a marturisit
"Maestre, sunt atat de confuz. Am trecut pe langa un om ingrozitor, care nu a contenit sa ne jigneasca. A spus ca suntem niste porci. El este porcul. El este cel josnic.”

Citește și:

Maestrul i-a raspus:
"Este foarte simplu, discipolul meu. Atunci cand ai intuneric in suflet, vezi intuneric pretutindeni. Atunci cand il ai pe Buddha, il vezi pe Buddha pretutindeni."

Schimbarea sta in puterea noastra. Cea mai importanta schimbare pe care o putem face in preajma sfarsitului de an, este sa inlocuim ura si judecata cu iubirea si acceptarea.

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.