Setari Cookie-uri

Cum sa iti faci margarina acasa

Multe s-au scris despre margarina, putine sunt adevarate.

Despre margarina de noua generatie

Realitatea este ca in ziua de azi, margarina nu mai este fabricata prin hidrogenare ci prin amestecarea diferitelor uleiuri vegetale – de masline, de floarea soarelui, de rapita sau de in cu apa. Probabil te intrebi cum este obtinuta consistenta cremoasa a margarinei daca ea are la baza ingrediente lichide, precum uleiurile vegetale si apa. Secretul este grasimea de palmier sau de cocos, care este o grasime solida, si care se amesteca cu uleiurile vegetale dupa ce a fost in prealabil topita. Pentre a face posibila amestecarea uleiurilor cu apa se foloseste un emulsifiant: lecitina din soia sau din galbenusul de ou.

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.