Setari Cookie-uri

APA ALCALINA: cum sa o prepari ACASA

Apa alcalina o poti prepara chiar la tine acasa, printr-o metoda simpla si deloc costisitoare.

Apa alcalina este astazi recomandata de medici si terapeuti tocmai pentru ca efectele sale sunt deosebit de benefice asupra sanatatii. Se numeste apa alcalina pentru ca pH-ul acestei ape este de 8,5 -9, deci un pH alcalin. Puteti consuma insa si apa la un pH mai mic, de 7,5-8, aceasta daca traiti in zone cu aer curat si multa natura.

cum prepari apa alcalina reteta

Cui ii este indicata apa alcalina?

PH-ul din mediul intern, din celule dar si pH-ul lichidelor extracelulare tinde sa devina acid prin acumularea de radicali liberi. Acestia nu doar cresc aciditatea mediului intern, ci perturba toate functiile celulelor, astfel ca starea de sanatate este amenintata. Mai mult decat atat, radicalii liberi de oxigen sau prezenta oxigenului activ reprezinta o forma de toxicitate atat de serioasa, incat poate modifica structura genelor din organism, crescand riscul de aparitie a cancerului.

Citește și:

Apa alcalina este indicata oricui, cu precadere persoanelor care traiesc in mediul urban, insa nici persoanele din mediul rural nu ar trebui sa neglijeze aceasta sursa de sanatate.

Daca obisnuiti sa mancai pe fuga, daca consumati legume proaspete mai rar, daca traiti in mediu polat sau pur si simplu aveti un stil de viata stresant, atunci este cazul sa consumati apa alcalina.

Care sunt beneficiile apei alcaline?

Apa alcalina este benefica pentru fiecare celula din organism. Iata cele mai importante beneficii ale consumului de apa alcalina, beneficii pe care le puteti observa usor in organismul vostru dupa numai o luna de zile in care consumati aceasta apa:

  • Intareste sistemul imunitar;
  • Previne aparitia cancerului de orice tip;
  • Intinereste pielea;
  • Imbunatateste digestia si previne aparitia gastritei si a ulcerului;
  • Hidrateaza intens – organismul nostru absoarbe mult mai repede apa alcalina decat apa obisnuita;
  • Imbunatateste odihna;
  • Stimuleaza memoria etc.

Cum sa prepari acasa apa alcalina

Inainte de toate, vei avea nevoie de o banda pentru masurarea pH-ului apei, banda pe care o gasesti la farmacie sau in magazinele unde sunt comercializate filtre de apa.

Citește și:

cum prepari apa alcalina reteta

De ce ai nevoie de aceasta banda? Pentru ca fiecare sursa de apa pe care o folosim este diferita, are un pH diferit, de aceea intai trebuie sa stabilesti clar cantitatea de ingrediente in functie de apa pe care o folosesti.

Iata de ce ai nevoie:

  • Banda pentru masurarea pH-ului;
  • 2 L de apa;
  • O jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • O jumatate de lingurita sare de mare neiodata sau sare de Himalaya;
  • O jumatate de lingurita zeama de lamaie.

Amestecati ingredientele si testati pH-ul. Daca este necesar, adaugati treptat bicarbonat de sodiu pana obtineti pH-ul de 8,5-9.

Puteti folosi apa de la robinet fiarta sau orice alt tip de apa doriti.

Lasati apa sa se “linisteasca” peste noapte la frigider sau la temperatura camerei, iar a doua zi este numai buna de baut. Este indicat sa depozitati apa in sticle si nu in pet-uri.

Foto: bautura, banda pH - shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.