Setari Cookie-uri

Retete SANATOASE: vinul de MACESE

Vinul de macese este considerat un adevarat aliment-medicament daca este consumat cu moderatie, avand numeroase beneficii asupra sanatatii.

In acest articol va vom oferi si reteta medicinala a vinului de macese.

Beneficiile vinului de macese

Cu un gust extraordinar, o aroma unica si o textura usor intepatoare, vinul de macese va impresiona inca de la prima gustare.

beneficii-vin-de-macese-reteta.jpg

Vinul de macese este indicat in afectiuni ale stomacului, in detoxifierea colonului si curatarea plamanilor. Vinul de macese este totodata un excelent tonic cerebral si ajuta in combaterea radicalilor liberi din organism. Vinul de macese poate fi consumat si dupa iradierea organismului.

Vinul de macese este util si in curele de slabire, accelerand metabolismul si grabind arderea grasimilor. Aceasta bautura trateaza de asemenea insomnia si depresia.

Este recomandat sa beti in fiecare seara 25 ml vin de macese, in cura de o luna de zile. Vinul se va consuma pe stomacul gol, imediat inainte de cina. Nu consumati o cantitate mai mare, pentru ca riscati sa aveti somn greu si sa va treziti obositi.

Citește și:

Exista insa si cazuri cand consumul vinului de macese este contraindicat: in hipertensiune arteriala severa, in insuficienta hepatica sau ficat gras, in insuficienta renala, in boli ale pancreasului. Intrebati medicul inainte de a urma o cura cu vin de macese.

Reteta vinului de macese: cum se prepara

Se culeg macesele bine coapte, chiar usor stafidite sau brumate, important este sa fie bine coapte. Macesele se vor pune in sita si bagate usor in apa, cat sa se duca praful, insa acestea nu trebuie spalate sub jet de apa pentru ca fructele prezinta pe suprafata lor un strat de ceruri care au rol medicinal si trebuie pastrate.

Se cantaresc macesele. Pentru fiecare kilogram de fructe se vor folosi 3,5 l de apa si 400 g de miere.

Macesele se vor toca fie la robot, fie la blender, fie la cutit, cat mai marunt, puteti obtine chiar si o pasta. Pregatiti damigeana, iar pentru a introduce mai usor macesele maruntite le puteti strange in mana pana formati un cocolos pe care il puneti in damigeana.

Citește și:

O parte din apa se pune pe foc pana se incalzeste usor, in aceasta apa calduta (NU clocotita) se va dizolva usor mierea. Verificati din ochi cata apa este necesara pentru a topi mierea.

Puneti apa calduta cu miere peste macesele din damigeana. Adaugati zeama de lamaie – o jumatate de lamaie pentru 1 kg de macese.

Aveti grija ca damigeana sa fie suficient de mare astfel incat sa va ramana un spatiu gol de aproximativ 10 cm – vinul de macese va produce o spuma pe parcursul fermentarii. Acoperiti gura damigenei cu cateva randuri de tifon.

Amestecul gata obtinut va fi lasat in camera la fermentat, la o temperatura de 18-20 de grade Celsius si se va agita damigeana in fiecare dimineata si seara. Este foarte important sa agitati, altfel vinul isi va schimba gustul.

Cand fermentatia s-a incheiat, in aproximativ 8 saptamani, vinul se toarna in sticle si se pastreaza la loc racoros si intunecos.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.