Setari Cookie-uri

Cum tratam afectiunile reumatice in timpul iernii?

Printre cele mai frecvente boli declansate si agravate de expunerea la frig sau umiditate, sunt cele reumatice, care includ peste 100 de afectiuni. Bolile reumatice afecteaza aproximativ 80% din populatie, iar incidenta acestora creste odata cu varsta, fiind adesea raspandite la persoanele trecute de 70 de ani.

Comunicat de presa

Toate tipurile de afectiuni reumatice sunt declansate de temperaturile scazute, deoarece receptorii de la nivelul oaselor devin mai sensibili din cauza frigului, umezelii si schimbarilor atmosferice, producand astfel acutizarea durerilor.

Chiar daca nu pot fi vindecate, bolile reumatice pot fi tinute sub control. Manifestarile acestora difera de la un pacient la altul in functie de sensibilitatea si de viteza de adaptare a organismului la noile conditii climatice, insa exista o serie de reguli de baza care ajuta la ameliorarea simptomelor si prevenirea aparitiei complicatiilor in timpul sezonului rece.

  • Un sfat pentru a preveni declansarea durerilor reumatice din aceasta perioada este asigurarea confortului termic. Materialele recomandate pentru hainele sezonului rece sunt bumbacul si lana, care izoleaza caldura si protejeaza impotriva vantului sau precipitatiilor. Sunt recomandati pantofii cu o buna aderenta deoarece bolile reumatice se pot agrava in cazul in care apar noi leziuni la nivelul sistemului osos. De asemenea, sunt recomandate baile fierbinti datorita actiunii lor benefice in mentinerea articulatiilor incalzite.
  • Utilizarea produselor apicole constituie una dintre cele mai raspandite si de succes metode de tratament pentru bolile reumatice. Unguentele ce contin propolis si venin de albine au puternic efect antiinflamator si antioxidant, avand o actiune similara aspirinei asupra articulatiilor rigide si durerilor musculare.
  • Un remediu neobisnuit insa eficient pentru afectiunile reumatice este cartoful. Sucul acestuia contine saruri minerale vitale intaririi sistemului osos, asigurand simultan si eliminarea factorilor toxici care agraveaza simptomele si durerile reumatice.
  • Chiar daca exercitiile fizice nu constituie o activitate atat de frecventa in lunile friguroase, este foarte important ca persoanele care sufera de afectiuni reumatice sa practice sport aproape zilnic, deoarece asigura sanatatea si fortifierea articulatiilor, amelioreaza rigiditatea articulara si slabiciunea musculara. Mai mult decat atat, activitatea fizica reduce sansele declansarii unor alte boli mai grave asociate problemelor reumatice precum osteoporoza, sclerodermia sau spondilita anchilozanta.

Foto@Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.