Setari Cookie-uri

Informatii practice despre testul de sarcina

Testele de sarcina se pot face cu usurinta acasa, asadar femeile pot afla daca sunt sau nu insarcinate chiar fara a se prezneta la medic. Exista mai multe tipuri de teste pentru depistarea sarcinii si totodata ele pot fi efectuate dupa o anumita perioada de timp de la contactul sexual neprotejat.

Femeile pot afla astazi daca sunt sau nu insarcinate, datorita testelor de sarcina, care se pot face cu usurinta acasa. In cele ce urmeaza vom vorbi despre ce ar trebui sa stii despre testele de sarcina, cand pot fi efectuate pentru o mai mare precizie si cum se face un test de sarcina.

Ce ar trebui sa stii despre testul de sarcina?

Totul despre testele de sarcina
Testul de sarcina este foarte usor de procurat din farmacii, avand un pret accesibil tuturor. Exista mai multe tipuri de teste, in fucntie de producator, insa toate detecteaza prezenta gonadotropinei corionice in urina:
- Teste care se fac cu urina de dimineata (prima urina) – aceasta fiind cea mai concentrata;
- Teste care se fac in orice moment al zilei – urina din restul zilei nu mai este la fel de concentrata, este evident ca aceste teste se considera a fi foarte sensibile, insa ele sunt foarte utile dupa 4 saptamani de la contactul sxual neprotejat, cand concentratia gonadotropinei corionice in urina este suficient de mare incat sa fie sigur detectata de test.

Citește și:

Cum functioneaza testul de sarcina?

Testul de sarcina contine (indiferent de forma de prezentare) incorporata o banda care prezinta o linie de proba ce valideaza testul, aceasta linie avand markeri de culoare pentru urina. Apoi mai contine o linie cu markeri numai pentru gonadotropina corionica, aceasta linie colorandu-se doar cand gonadotropina corionica exista in urina. Producatorii sustin ca acuratetea testelor este de peste 99%. Testul de sarcina se face folosind cateva picaturi de urina (indicat este sa folositi urina de dimineata, indiferent de tipul testului), confrom prospectului.

Gonadotropina corionica este un hormon specific de sarcina care se elimina in urina abia dupa ce oul a fost implantat in uter (s-a produs nidatia, adica ovulul fecundat a migrat din trompele uterine si a ajuns in uter in al carui perete se implanteaza). Dupa nidatie incepe sa se secrete gonadotropina corionica, aceasta ajunge in torentul sanguin ca mai apoi, dupa 1-2 zile de la implantarea oului in uter, sa fie secretata in urina.

Citește și:

La cat timp se poate face testul de sarcina?

Producatorii sustin ca dupa 10-12 zile de la contactul sexual neprotejat, insa acest interval de timp pana la eliminarea gonadotropinei corionice (hGC) in urina poate fi mai mare, in functie de fiecare femeie. Facand un calcul simplu, am putea spune ca pentru o femeie cu ciclu menstrual regulat de 28 de zile testul ar putea fi facut in a patra zi de intarziere a menstruatiei.

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.