Setari Cookie-uri

Pentru gravidute: despre igiena intima in timpul sarcinii

A avea grija de sanatatea corpului presupune pe langa o alimentatie echilibrata si sport, o igiena corespunzatoare care sa asigure nivelul de confort necesar mentinerii sanatatii si a unei stari de bine din interior.

• Igiena vaginala - “desi exista numeroase produse destinate ingrijirii si igienei vaginale, multe dintre acestea contin substante ce pot cauza alergii si iritatii pe parcursul sarcinii, cat si dezechilibrarea florei bacteriene necesare apararii organsimului. In timpul sarcinii, sensibilitatea pielii, dar si a mucoasei vaginului devine mult mai intensa, astfel este recomandat ca produsele de igiena sa aiba un pH neutru si sa aiba la baza ingrediente naturale.“ recomanda Dr. Tania Bejan, specialist Ropharma.

• Spalatul pe maini - “spalarea de cat mai multe ori, dupa activitati cat mai diverse este imperativa, intrucat reduce riscul aparitiei, dezvoltarii sau transferului de pe mana in zona vaginala a unor virusuri periculoase pentru sarcina, cum ar fi citomegalovirusul ce afecteaza auzul si vazul copilului” explica specialistul imunolog Ropharma, Dr. Tania Bejan.

Citește și:

Pentru a evita complicatiile sau contactarea de infectii in timpul sarcinii, igiena intima realizata cu atentie este modalitatea cea mai la indemana pentru a asigura sanatatea zonei genitale si a unei stari generale de bine. Astfel, produsele de ingrijire cele mai recomandate nu trebuie sa contina sapun, parfum, sa aiba un pH neutru si ingrediente cat mai naturale in compozitie. Gama de produse destinate ingrijirii intime, Lady Health de la Ropharma, este fabricata din ingrediente naturale ( (extract de arbore de ceai, suc frunze de aloe vera, extract de struguri, etc) asociate cu filtrat de iaurt probiotic, ajuta la reechilibrarea PH-ului florei vaginale, reduce mirosurile neplacute si protejeaza zona intima de infectii. Aceste produse pot fi utilizate in orice perioada, inclusiv in timpul sarcinii, menstruatiei sau in perioada menopauzei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.