Setari Cookie-uri

TOP 8 Cele mai frecvente greseli in SARCINA

Ce alimente trebuie sa incluzi in dieta prenatala? Ce medicamente trebuie evitate? Cum poti mentine atat sanatatea ta cat si a fatului? O multime de intrebari si mai multe raspunsuri, care inevitabil pot duce, fara documentarea necesara, la greseli frecvente in timpul sarcinii.

Comunicat de presa

Sarcina este fara indoiala una dintre cele mai fericite perioade pentru o femeie, insa transformarile fizice, schimbarile hormonale, dar si noutatea experientei in sine atrag de multe ori dupa sine o multitudine de sfaturi si informatii care se pot dovedi coplesitoare chiar si pentru cele mai pregatite viitoare mamici. Ce alimente trebuie sa incluzi in dieta prenatala? Ce medicamente trebuie evitate? Cum poti mentine atat sanatatea ta cat si a fatului? O multime de intrebari si mai multe raspunsuri, care inevitabil pot duce, fara documentarea necesara, la greseli frecvente in timpul sarcinii.

greseli in sarcna

TOP 8 Cele mai frecvente greseli in SARCINA

Somnul – sursa de energie atat pentru fat cat si pentru mamica

In mod normal, rutina de odihna a unei femei trebuie sa asigure 6-7 ore de somn pe noapte, pentru ca aceasta sa-si refaca nivelul de energie si vitalitate pentru o noua zi. Cu toate acestea, in cazul viitoarelor mamici, acest lucru nu mai este valabil: modificarile fizice si hormonale drastice consuma resurse importante ale corpului, astfel ca timpul necesar de somn creste la 9-10 ore pe noapte. Mai mult decat atat, in timpul noptii, organismul are prilejul de a se vindeca in mod natural, de a-si regenera celulele si reface resursele energetice, procese cu atat mai importante pentru o femeie gravida. In plus, cercetatorii au stabilit ca femeile care au un tipar neregulat al somnului, sau cele care se odihnesc insuficient, se pot confrunta cu situatia in care nu pot duce sarcina pana la capat in mod natural, tocmai din cauza acestor lipsuri de energie. Astfel, pentru multe dintre acestea este nevoie de interventie chirurgicala pentru nastere.

Citește și:

Greseli in sarcina: Dusurile si baile fierbinti

Desi igiena intima este cu atat mai importanta in timpul sarcinii, un sfat de retinut este ca in timpul dusurilor si bailor temperatura sa fie pastrata in limita de 36-39 grade Celsius. Apa prea fiebinte poate constitui un pericol pentru fat, care va fi privat de oxigen si expus astfel riscului de aparitie a malformatiilor congenitale.

Greseli in sarcina: In timpul sarcinii mananci pentru doi

Una dintre cele mai frecvente griji a unei femei insarcinate este ca daca nu castiga suficient in greutate, fatul nu se va dezvolta sanatos. Cu toate acestea, nutritionistii atrag atentia asupra unui aspect important al alimentatiei prenatale: calitatea este mai importanta decat cantitatea! In perioada sarcinii, consumul caloric trebuie marit doar incepand cu cel de-al doilea semestru cu aproximativ 300 de calorii, astfel ca o femeie cu greutatea normala trebuie sa castige in plus aproximativ 0.500 kg pe saptamana. La fel de important este ca viitoarele mamici sa aiba grija sa atinga o greutate normala inca dinainte de a ramane insarcinate, astfel vor avea sanse mai reduse de a face hipertensiune de sarcina sau de a apela la cezariana. Aceasta varianta este mai sanatoasa si pentru bebe, care are un risc mai scazut de a se naste prematur.

Citește și:

Greseli in sarcina: Lipsa activitatilor fizice – un pericol silentios pentru bebelus

In ceea ce priveste practicarea activitatilor fizice in timpul sarcinii, moderatia este cheia! Desi in trecut viitoarele mamici erau sfatuite sa reduca la minim efortul fizic, in prezent exista o multime de optiuni pentru mentinerea sanatatii atat a fatului cat si a mamicii. In afara activitatilor fizice, este recomandata practicarea yoga, plimbarile zilnice in parc sau inotul. Beneficiile acestora sunt multiple: stimuleaza sistemul imunitar, au rolul de a te mentine in forma, previn si atenueaza edemele, imbunatatesc circulatia si ajuta la sustinerea burticii.

Foto: greseli in sarcina - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.