Setari Cookie-uri

Incaltamintea potrivita in sarcina - Pentru o zi reusita

Se spune pe buna dreptate ca pantofii pe care ii porti iti influenteaza starea de spirit pentru o zi intreaga. Ca pantofii pot fi cheia unei tinute. Ca de calitatea pantofilor depinde o zi reusita. Tu ce crezi, incaltamintea trebuie schimbata in perioada de sarcina?

Sarcina si picioarele. In timpul celor 9 luni de sarcina intregul tau corp trece prin schimbari importante, iar picioarele nu fac exceptie.

In primul rand, picioarele muncesc mai mult. Faptul ca iei in greutate destul de mult intr-un interval de timp destul de scurt suprasolicita mult muschii, articulatiile si tendoanele.

incaltaminte

In al doilea rand, si picioarele au de suferit in urma modificarilor hormonale caracteristice sarcinii. In sarcin ligamentele si tendoanele picioarelor devin mai laxe. Numeroase gravide afirma ca in sarcina si-au schimbat masura la pantofi, si multe dintre ele au pastrat noua masura si dupa ce au nascut.

Si ca si cum acestea nu ar fi suficiente, ultimele luni de sarcina vin insotite de retentia de lichide, care devine evidenta mai ales la nivelul picioarelor, in zilele calduroase sau daca ai stat mult timp in picioare.

Citește și:

Care este incaltamintea potrivita pentru o gravida?

Incaltamintea pentru gravide trebuie sa indeplineasca un considerent major:

  • Sa fie confortabila.
  • Alege incaltaminte pe cat posibil din piele naturala.
  • Opteaza pentru incaltaminte cu toc jos sau fara toc.

Nu iti face griji daca trebuie sa participi la vreun eveniment mai simandicos, exista in magazine o multime de modele de pantofi eleganti, cu toc de 2 cm, numai buni. Oricum toata lumea te va felicita pentru bebelusul colocatar, nimeni nu se va concentra asupra pantofilor!

Nu in ultimul rand, investeste cat trebuie in incaltaminte comoda, rezistenta si de calitate

Citeste mai multe in CLUBUL BEBELUSILOR despre incaltamintea potrivita in sarcina

Foto: incaltamine gravida - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.