Setari Cookie-uri

Sarcina dupa avort

Fie ca e vorba de un avort la cerere sau de unul spontan, el iti afecteaza temporar starea aparatului reproducator. Cat de repede poti ramane iar insarcinata? Exista riscuri pentru urmatoarea sarcina? Afla tot ce trebuie sa stii despre sarcina dupa un avort.

Sarcina dupa avort este perfect posibila, dar ideal ar fi sa iti iei cateva masuri de precautie si sa te pregatesti din timp pentru ea.

sarcina dupa avort Sarcina dupa avort. Pregateste-te.

Discuta cu partenerul tau si asigura-te ca amandoi va doriti acest copil si ca sunteti pregatit pentru el. Un avort, indiferent de cauza care l-a produs, este traumatizant din punct de vedere fizic, dar si emotional, asadar ofera-ti timp sa jelesti pierderea si sa te pregatesti sa mai incerci o data.

Sarcina dupa avort. Ai rabdare.

Dupa avort, indiferent cum s-a produs, medicii recomanda sa astepti macar 3 luni inainte sa incerci din nou sa ramai insarcinata.

Sarcina dupa avort. Discuta cu medicul obstetrician.

Medicul este singurul in masura sa iti spuna daca esti pregatita sa ramai din nou insarcinata.

Ar fi bine ca inainte sa ramai iar insarcinata, sa iti verifici starea generala de sanatate. Medicul iti va face un consult complet si iti va recomanda o serie de analize care sa verifice cat de bine functioneaza marile organe.

Citește și:

Sarcina dupa avort. Pregateste-ti corpul.

Respecta regulile unei vieti sanatoase. Mananca regulat si sanatos, include in dieta ta carne slaba si peste, fructe si legume, cereale integrale, bea multa apa, fa miscare, renunta la fumat sau la consumul, fie el si ocazional, de alcool. Limiteaza cantitatea de cafea pe care o consumi zilnic si imbogateste-ti dieta cu un supliment de acid folic.

Citeste mai multe in CLUBUL BEBELUSILOR despre sarcina dupa avort

Foto: test de sarcina pozitiv - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.