Setari Cookie-uri

Sarcina pe trimestre

Esti cu adevarat pregatita sa fii....o viitoare mamica? Stii tot ce e esential in legatura cu perioada de sarcina?

Internetul abunda de informatii legate de sarcina. Clubul Bebelusilor sa decis sa te ajute cu informatii corecte si complete despre sarcina si nastere

PRIMUL TRIMESTRU DE SARCINA

Daca ai o cat de vaga banuiala ca ai putea fi insarcinata, te sfatuim sa dai fuga la farmacie sa cumperi un test de sarcina si sa il faci conform instructiunilor.

primul trimestru sarcina simptome

Ai deja simptome de sarcina? Dar stii care sunt simptomele caracteristice primului trimestru sau cat de curand pot aparea ele? Celebre sunt greturile matinale – care, de fapt, daca apar, apar pe parcursul intregii zile.

Cum te afli la inceput de drum, ar fi bine sa te lamuresti exact cum se calculeaza trimestrul in care te afli. De asemenea, de mare ajutor ti-ar putea fi un calculator de sarcina, care sa iti permita sa calculezi data conceptiei, data probabila a nasterii si saptamana de sarcina in care te afli.

Citește și:

Daca esti insarcinata inseamna ca trebuie sa ai o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Poti lua si suplimente de vitamine si minerale. In primul trimestru de sarcina acidul folic este esential.

Deja ai facut orimele analize prenatale si nu au iesit grozav? Esti diagnosticata cu anemie? Nu e cazul sa plangi, insa trebuie sa iei masuri cat mai repede pentru a corecta problema.

Daca inca nu ai renuntat la fumat, este un moment perfect sa o faci. Fumatul in sarcina se asociaza cu probleme mari in ceea ce priveste sanatatea fatului.

Probabil ca imediat dupa ecografia care iti va confirma sarcina, vei deveni interesata de dezvoltarea celui mic. In sectiunea "sarcina pe saptamani" vei gasi o descriere detaliata a dezvoltarii bebelusului in fiecare saptamana si luna de sarcina.

Al doilea trimestru de sarcina este cel in care te simti cel mai bine. Acum copilul este complet format si incepe sa creasca iar tu incepi sa simti o ameliorare a simptomelor neplacute din prima parte a sarcinii.

Citește și:

Te chinuie durerile de spate? Ei bine, ele sunt cumva caracteristice acestei perioade, dar nu inseamna ca nu exista masuri pe care le poti lua ca sa iti usurezi viata! O postura corecta si o pozitie potrivita in timpul somnului pot rezolva problema.

Daca nu ai facut-o pana acum, a venit timpul sa alegi un nume pentru fetita sau baietelul pe care il astepti. Clubul Bebelusilor a pregatit o lista cu cele mai cunoscute si interesante nume de copii, dintre care poti alege.

Este normal ca in al treilea trimestru, cand si bebelusul ia in greutate cu o viteza spectaculoasa, si greutatea ta sa creasca. Daca insa iei prea mult si prea repede in greutate este bine sa iti contactezi medicul.

Riscul nasterii premature afecteaza din ce in ce mai multe gravide, una dintre cele mai frecvente cauze fiind stresul. Informeaza-te despre cum poti evita ca asta sa ti se intample si tie si cum poti actiona pentru a amana nasterea cat mai mult.

Citește și:

Ai de gand sa alaptezi? Foarte bine, este cel mai pretios dar pe care i-l poti face bebelusului tau la inceput de drum! Sa fie nevoie insa de pregatiri speciale pentru alaptare?

Citeste In Clubul Bebelusilor totul despre sarcina pe trimestre

Foto: gravida la fereastra - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.