Setari Cookie-uri

Pot sa raman insarcinata DACA?

Odata cu inceperea vietii sexuale ne asumam riscuri atat legate de corpul nostru, cat si de viata de cuplu. Am pregatit raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente intrebari despre sex si cateva metode de a preveni o sarcina pe care nu ti-o doresti.

Pot sa raman insarcinata daca am sterilet?

Raspuns: Cazurile sunt rare, dar posibile

Steriletul este una dintre cele mai des intalnite metode de contraceptie, datorita ratei de protectie mare impotriva unei sarcini nedorite (99%) si a duratei de intrebuintare (intre 5 si 10 ani, in functie de model). Acesta nu creeaza disconfort pentru tine sau partener, insa poate fi respins de corpul tau. Daca ai dureri sau sangerari, adreseaza-te medicului. In medie, 1-2 femei din 100 raman insarcinate in timp ce utilizeaza un DIU, asa ca sanse exista, chiar daca sunt mici.

Pot sa raman insarcinata daca mi-a intarziat menstruatia, iar testul de sarcina are rezultat negativ?

Raspuns: Posibil

Majoritatea testelor de sarcina sunt relevante daca le utilizezi la cel putin o saptamana dupa conceptie. Asa ca daca vrei sa afli daca esti insarcinata la scurt timp dupa contact, cel mai indicat este sa faci un test de sange care poate indica prezenta hormonului hCG ce este secretat de corp doar in timpul sarcinii chiar de la inceputul ei.

Citește și:

Pot sa raman insarcinata daca fac sex in timpul menstruatiei?

Raspuns: DA

Daca faci sex neprotejat in timpul ciclului menstrual exista riscul de a ramane insarcinata, chiar daca acesta nu este un caz general. Daca ciclul menstrual are o durata scurta, de 21-24 zile, perioada de maxima fertilitate poate coincide cu perioada de menstruatie. Astfel, spermatozoizii, care pot supravietui cateva zile in interiorul aparatului reproducator, pot intalni ovulul nefertilizat

Pot sa raman insarcinata daca ma spal intravaginal dupa actul sexual?

Raspuns: DA

Spalaturile intravaginale nu impiedica spermatozoizii sa isi croiasca drum catre ovul. Acestia se pun in miscare imediat dupa ejaculare, asa ca, pana in momentul in care tu te vei spala, ei vor fi deja in uter.

Te intrebi si daca:
Pot sa raman insarcinata daca am uitat sa iau pilula?
Pot sa raman insarcinata daca ejacularea s-a produs in afara vaginului?
Pot sa raman insarcinata daca iau anticonceptionale?
Pot sa raman insarcinata daca am o inflamatie pelvina sau infectie urinara?
Pot sa raman insarcinata la primul contact sexual?

Citește și:

Citeste mai multe in Clubul Bebelusilor si afla in ce situatii poti ramane insarcinata

Foto: test de sarcina - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.