Setari Cookie-uri

Depistarea perioadei fertile cu ajutorul testelor de ovulatie

Fiecare femeie isi doreste la un moment dat sa intemeieze o familie si sa devina mama, instinctul matern dezvoltandu-se, mai devreme sau mai tarziu, la fiecare dintre noi.

Testele de ovulatie, numite si teste de fertilitate, sunt metoda cea mai sigura prin care poti afla care este perioada ta fertila, in cazul in care iti doresti un copil sau, din contra, incerci sa previi o sarcina nedorita.

Care sunt semnele perioadei fertile (ovulatiei)?

Desi in cazul unui ciclu menstrual neregulat ovulatia poate fi aproximata cu dificultate, cateva simptome iti pot aduce la cunostinta ca acest fenoment s-a instalat sau urmeaza sa se instaleze:

  • Secretiile vaginale se modifica cu aproximativ 2-3 zile inainte de ovulatie.
  • Crampele sau durerile abdominale laterale pot fi prezente in ziua ovulatiei.
  • In plus, temperatura bazala se modifica, acesta fiind una dintre cele mai folosite metode de depistare a ovulatiei.

Cea mai sigura metoda pentru depistarea ovulatiei sunt testele de ovulatie sau hormonale.

Cum functioneaza aceste teste de ovulatie?

Testul are la baza identificarea nivelului de hormon luteinizant (hormonul feminin LH) din urina. Eliberarea de glanda pituitara a hormonului LH in cantitati mai mari are ca efect eliberarea ovulului prin ruperea foliculului in care acesta se afla.

Citește și:

In general, cresterea nivelului hormonului luteinizant are loc cu 1-2 zile inainte de ovulatie, scazand dupa ce perioada fertila (ovulatia) se incheie.

Kiturile pentru ovulatie pot fi cumparate din farmacii; acesta trebuie sa contina si un ghid complet de utilizare si interpretare a rezultatelor, care te va ajuta sa il folosesti in mod corect.

Pentru a efectua testul, trebuie, in primul rand, sa reduci nivelul de lichide cu 2 ore inainte de testare, apoi sa colectezi urina intr-un vas curat in care se introduce stickul pentru detectare. Cresterea nivelului de hormon HL este, in general, indicata prin albastrirea unei liniute pe ecranul stickului, insa acest lucru depinde de fiecare test in parte.

Citeste mai multe in Clubul Bebelusilor si afla totul despre testele de ovulatie

Foto: test de ovulatie - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.