Setari Cookie-uri

Greseli in timpul sarcinii

Sarcina este o perioada relativ scurta din viata unei femei, in care ea trebuie sa se daruiasca intru totul bebelusului pe care il poarta in pantece. Ai timp o viata intreaga pentru a testa, experimenta, incerca, face mici excese, satisface mici placeri. In sarcina este bine sa eviti unele greseli aparent nevinovate.

Mancatul in exces - Stim, gravidele sunt indemnate de toti binevoitorii sa manance pentru doi. Sa manance cat mai mult ca sa creasca bebelusul, ca sa aiba resurse, ca sa nu aiba carente, ca sa poata alapta si asa mai departe. Ei bine, realitatea este ca nu e nevoie sa mananci cat pentru doi. Este un obicei prost si daunator si tot tu vei avea de muncit dupa nastere, ca sa scapi de kilogramele adunate in exces.

greseli in sarcina

Sedentarismul - Este in firea societatii actuale sa incerce sa protejeze gravida. Este laudabila aceasta initiativa, insa viitoarea mamica nu ar trebui sa se transforme intr-o pseudobolnava!

Este recomandabil sa discuti cu medicul obstetrician si sa il intrebi ce tip de exercitiu fizic poti practica pe perioada sarcinii. Intr-o sarcina fara pobleme, mersul pe jos, stretchingul, inotul sunt doar cateva tipuri de miscare potrivite pentru gravide.

Citește și:

Baile fierbinti - Iti amintesti cu nostalgie de vremurile cand te scufundai ore in sir intr-o cada plina cu ala fierbinte si spuma? Cand uleiurile de baie, sarurile de baie, muzica in surdina si semiintunericul te ajutau sa te relaxezi? Ei bine, programeaza urmatoarea sedinta de Spa la domiciliu pentru dupa nastere!

Consumul de cafea si ceaiuri - Consumul de cafea si ceai este o alta tentatie aparent inofensiva a sarcinii.

Daca in ceea ce priveste cafeaua, gravidele primesc in general sfaturi din partea medicului de familie sau a medicului obstetrician sa isi limiteze consumul, ceaiurile nu sunt mai niciodata luate in discutie.

Citeste mai multe despre sarcina in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: femeie insarcinata rochie superba - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.