Setari Cookie-uri

Vergeturile si sarcina: Ce trebuie sa stii pentru a le evita

Se stie ca vergeturile se numara printre inamicii oricarei femei, poate chiar imediat dupa nesuferita celulita, asa ca e bine sa aflam cateva trucuri pentru a le evita.

Ce sunt vergeturile?

vergeturile in sarcina Vergeturile sunt niste cicatrici liniare care nu pun probleme de ordin medical dar aduc anumite “prejudicii estetice”.

Vergeturile recente sunt rosii-violacee, cele vechi sunt alb-sidefii si au un aspect denivelat. S-ar parea ca un procent foarte mare de femei insarcinate, procent estimate la 90%, se aleg cu vergeturi in timpul sarcinii, cu precadere intre lunile 4 si 6 de sarcina, datorita intinderii pielii pe abdomenul in plina expansiune.

Zonele cele mai afectate de vergeturi sunt: burta, sanii si fesele.

Cum putem preveni aparitia vergeturilor?

Nimic nu ne poate garanta ca urmand anumiti pasi vom scapa cu siguranta de acest aspect neplacut al sarcinii, pentru ca exista multi factori implicati, lucrurile depinzand in mare masura de calitatea pielii, mostenire genetica, numarul de kilograme acumulat in sarcina.

Citește și:

Ce poti face pentru a preveni aparitia vergeturilor:

Foloseste creme si/sau uleiuri pe toata perioada sarcinii! O piele “de calitate” care este mai putin predispusa la vergeturi este o piele cat mai supla iar supletea pielii poate fi intretinuta prin folosirea diverselor uleiuri si creme.

Hidrateaza-te corespunzator!

Evita acumularea de kilograme in exces! Din pacate fiindca multa lume merge pe vorba din popor ca “in sarcina trebuie sa mananci cat pentru doi”, multe femei ajung sa puna mult prea multe kilograme pe parcursul celor 9 luni.

Ce facem daca totusi vergeturile au aparut?

Este bine sa fim realiste si sa ne impacam cu gandul ca vergeturile nu vor disparea cu totul niciodata. Partea buna este ca ele se pot totusi estompa, putem sa le facem cat mai putin vizibile.

Ultravioletele au un efect cicatrizant si se pot folosi pentru grabirea evolutiei cicatricilor de la forma rosiatica la cea sidefie, mai putin “batatoare la ochi”. Se pot folosi in continuare creme grase, cu colagen, cu elastina, alantoina, aloe-vera, vitamina A si E. Si in cazuri de maxima necesitate vergeturile se pot masca cu fond de ten!

Citește și:

Citeste mai multe despre sarcina in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: gravida - shuttesrtock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.