Setari Cookie-uri

Cum raman sanii dupa alaptare?

Te preocupa aspectul sanilor si esti ingrijorata de cum se va schimba el in urma alaptarii ? Iata ce trebuie sa stii pe aceasta tema.

In primul rand viitoarele mame ar trebui sa afle ca modificarea sanilor dupa nastere NU are legatura cu alaptarea ci cu sarcina. Sarcina este cea care, prin valul de hormoni de care este insotita si fluctuatiile de greutate face ca sanii sa se schimbe.

Sa vedem mai intai cateva generalitati despre sani pentru a intelege in ce fel ii transforma maternitatea.
Sanii nu contin muschi ci sunt prinsi de muschii pieptului prin niste “benzi” numite ligamentele lui Cooper. Sarcina le aduce o multime de modificari pentru a-i pregati in vederea alaptarii: sanii devin mai mari, mameloanele si areolele mamare capata o culoare mai intunecata.

In general sanii cresc proportional cu cantitatea de tesut glandular si cu cantitatea de grasime existenta, de aceea sunt diferente de la femeie la femeie, unele schimband doar un numar la sutien, altele 2-3 numere si 2-3 marimi de cupa.

Citește și:

Datorita modificarii bruste a marimii si a valorii crescute a hormonului glucocorticoid multe femei capata vergeturi pe parcursul sarcinii, acest lucru depinzand si de elasticitatea pielii fiecareia, mostenire genetica sau daca a fost sau nu fumatoare.

Atat in timpul sarcinii cat si pe durata alaptarii este foarte important sa se poarte sutiene ferme, dar comode, adaptate noilor masuri ale bustului, care prin preluarea greutatii excesive a sanilor le va preveni lasarea dar si aparitia vergeturilor.

Citeste mai multe despre alaptare in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: sani - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.