Setari Cookie-uri

Alarme false de sarcina

Afla care sunt primele semne de sarcina si cum difera ele de sindromul premenstrual astfel incat sa recunosti alarmele false de sarcina.

Exista diferente subtile intre simptomele premenstrule si cele ale unei sarcini aflate la inceput de drum.

5 Alarme false de sarcina

Dureri prelungite ale sanilor. Multe dintre femei le experiemnteaza cu cateva zile inainte de debutul menstruatiei, dupa care dispar brusc cand nivelul de progesteron scade.

In cazul unei sarcini, insa, ele dureaza mult mai mult timp, caci nivelul de progesteron continua sa creasca. Multe dintre femei se plang de o sensibilitate crescuta la nivelul sanilor o buna parte din primul trimestru de sarcina.

Crampe. In cazul sindromului premestrual, crampele pe care le simti in partea inferioara a abdomenului dureaza doar 1-2 zile, rar 3, si apar de obicei in primele zile de sangerare.

In cazul unei sarcini, crampele sunt initial asociate cu momentul implantarii embrionului in peretele uterin. Cresterea uterului insa face ca aceste crampe usoare sa se prelungeasca mai multe zile.

Citește și:

Sangerarea. Sangerarea in sarcina nu este niciodata un semn bun, cu o mica exceptie! La multe dintre femei, in momentul implantarii ovulului in uter apare o usoara sangerare, care dispare in cateva zile.

Multe femei confunda aceasta sangerare cu o menstruatie mai usoara decat de obicei. Specialistii spun insa ca in mod normal, diferenta nu ar trebui sa fie dificil de facut, caci de regula fluxul menstrual este mult mai abundent si dureaza pana la o saptamana.

Oboseala si somnolenta. Desi sindromul premenstrual are numeroase simptome care te pot induce in eroare, oboseala si dorinta de a dormi toata ziua nu face parte dintre simptomele acuzate in mod normal de catre femei.

La inceputul sarcinii insa, foarte multe dintre femei spun ca ar fi fost in stare sa doarma si 18 ore pe zi, daca ar fi fost posibil. Aceasta oboseala extrema caracteristica, se extinde de obicei in primul trimestru de sarcina.

Citește și:

Urinari frecvente. Este adevarat ca in cazul multor femei, cresterea frecventei urinarilor le face sa se teama de posibilitatea unei infectii urinare. Schimbarile hormonale asociate debutului sarcinii determina aceste drumuri frecvente la toaleta, necaracteristice sindromului premenstrual.

Citeste mai multe despre semnele sarcinii in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: gravida cu irisi - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.