Setari Cookie-uri

Ce le lipseste copiilor nascuti prin cezariana

Nastere naturala sau cezariana? Te-ai gandit ca alegerea ta poate influenta sanatatea copilului tau pe termen lung? Afla ce le lipseste copiilor nascuti prin cezariana!

Oamenii de stiinta au recunoscut !Bebelusii nascuti prin cezariana au un risc cel putin dublu de a dezvolta, pe parcursul vietii, obezitate, astm, diabet si diverse alergii, fata de copiii nascuti natural.

Cercetatorii de la o universitate din Canada au descoperit de ce!

In uter, bebelusii sunt sterili. Ei nu sunt contaminati cu nici o bacterie, nici un virus, nici un microorganism.

Imediat dupa nastere insa, ei „fac cunostinta” cu o lume intreaga de microbi. Bacteriile care traiesc in intestin sunt denumite bacterii „prietenoase”. Ele ajuta esential procesul de digestie si ne feresc de microbii patogeni, care cu greu se pot grefa pe un tesut ocupat si protejat de bacteriile benefice.

Bebelusii nascuti natural sunt in mod natural expusi acestor bacterii benefice, in momentul trecerii prin canalul vaginal.

Citește și:

Bebelusii nascuti prin cezariana nu beneficiaza de aceasta ocazie de a fi colonizati cu bacteriile benefice.

Alaptarea in cazul lor este intarziata si, pentru ca lucrurile sa stea si mai rau, primul supt este adesea „contaminat” cu antibioticul pe care l-a primit proaspata mamica, pentru a evita riscul unei infectii postoperatorii.

De cele mai multe ori bebelusii nascuti prin cezariana primesc si cateva mese de lapte praf, care de asemenea schimba esential mediul intestinal si flora locala.

Asadar, la o saptamana dupa nastere, flora digestiva a bebelusilor nascuti prin cezariana difera enorm de cea a bebelusilor nascuti vaginal.

Cercetatorii de la Universitatea Alberta din Canada au studiat mostre de scaun provenite de la bebelusi in varsta de 4 luni.

Ei au descoperit ca bebelusii nascuti prin cezariana prezinta un numar foarte mic de bacterii din speciile Bacteroides, Escherichia si Shigella, fata de bebelusii nascuti vaginal.

Citește și:

Celulele imunitare se obisnuesc cu prezenta acestor bacterii si nu le ataca, aceasta fiind o lectie esentiala pe care o primeste sistemul imunitar, cand vine vorba de deosebirea intre „dusmani” si „prieteni”.

Citeste mai multe despre cezariana in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: mama cu bebe - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.