Setari Cookie-uri

5 Intrebari despre sex al caror raspuns trebuie sa-l cunosti

Despre sanatatea si viata intima se nasc multe intrebari, fiecare om confruntandu-se cu tot felul de situatii inca din adolescenta. Dintre toate acestea, sunt insa cateva intrebari generale al coror raspuns este important si ar trebui cunoscut de fiecare dintre noi.

Despre sanatatea si viata intima se nasc multe intrebari, fiecare om confruntandu-se cu tot felul de situatii inca din adolescenta. Dintre toate acestea, sunt insa cateva intrebari generale al coror raspuns este important si ar trebui cunoscut de fiecare dintre noi.

Cand si cum o femeie poate ramane insarcinata?


intrebari despre sex Despre sarcina se pun foarte multe intrebari. Raspunsurile sunt insa simple si pot acoperi toate “curiozitatile”. O femeie poate ramane insarcinata inca de la prima menstruatie daca isi incepe viata sexuala. Practic menstruatia este semn ca din fetita a devenit femeie, chiar daca organismul nu este inca dezvoltat complet si nu a ajuns la maturitatea functiilor sale.

O femeie poate ramane insarcinata atunci cand lichidul spermatic ajunge sa patrunda in vagin. Aici sunt tot felul de situatii: prin joaca sexuala – transmitere prin textile (desi este rara, este posibila), prin atingerea vulvei sau vaginului cu obiecte sau chiar degetele “contaminate” cu lichid spermatic proaspat, inca umed; prin sex anal neprotejat cand se poate scurge lichid spermatic in zona vulvara; prin metoda de “contraceptie” coitus interruptus din cauza “picaturii” spermatice care se scurge in timpul actului sexual, separat de actul ejacularii, lichid pe care barbatul nu il simte si care poate contine spermatozoizi.

Au fost si intrebari cu privire la posibilitatea ca o femeie sa ramana insarcinata daca: nu a avut orgasm, daca a urinat dupa contactul sexual, daca a facut spalaturi vaginale. Raspunsul este DA pentru toate situatiile: organsmul nu are legatura cu ovulatia si deci nu are legatura cu posibilitatea de a ramane insarcinata, calea urinara este separata de cea vaginala deci nu “spala” cumva vaginul de lichidul spermatic si ca atare nu are legatura cu sarcina, iar spalaturile vaginale nu pot elimina complet spermatozoizii din vagin, acestia avand dimensiuni foarte mici. Deci si spalaturile vaginale sunt ineficiente, sansele ca o femeie sa ramana insarcinata dupa ejacularea intravaginala sunt foarte mari.

Si menstruatia... Femeia poate ramane insarcinata daca are contact sexual neprotejat la menstruatie? In mod normal si pur teoretic nu, dar practia arata ca da, dar rar, pentru ca femeia poate avea ovulatie spontana, adica o ovulatie mult mai devreme decat ar arata calculele pe calendar. Pentru siguranta nu se recomanda sexul neprotejat la menstruatie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.