Setari Cookie-uri

Mituri si adevaruri despre fertilitate

Conceperea unui copil depinde de atat de multi factori, incat in jurul dorintei si incercarilor de a avea un copil s-au nascut atat de multe idei – unele dintre acestea adevarate, altele... doar mituri.

Conceperea unui copil depinde de atat de multi factori, incat in jurul dorintei si incercarilor de a avea un copil s-au nascut atat de multe idei - unele dintre acestea adevarate, altele... doar mituri.

Va invitam sa cititi articolul curent pentru a va lamuri cu privire la toate informatiile care circula despre conceperea unui copil.

Norocul in preconceptie conteaza?



Poate ca sansa sau norocul reprezinta acea conditie de care depind toate reusitele noastre. Chiar daca muncim pentru o dorinta, un ghinion neprevazut poate oricand sa apara si sa ne strice bucuria.



Asa se intampla si cand o femeie incearca sa ramana insarcinata in sensul ca trebuie sa existe si un pi de noroc ca macar un spermatozoid sa ajunga la ovul pentru a-l fecunda. Iata mai jos cateva cauze care pot sa scada sansa unei femei de a ramane insarcinata:


- infectiile vaginale;


- o intarziere a ovulatiei sau o perioada de anovulatie;


- o “raceala” jos care impiedica conceprea unui copil;


- o dieta inadecvata;


- conditii neadecvate pentru concepere: sex in apa, folosirea lubrefiantului etc.;


- perioadele lungi de administrare a anticonceptionalelor, chiar daca le-ati oprit de curand si asa mai departe.

Ciclul menstrual si ovulatia – importante in conceperea unui copil?




Ciclul menstrual si ovulatia sunt poate cele mai importante in cazul a doi parteneri sanatosi: momentul ciclului menstrual in care are loc actul sexual pentru conceperea copilului trebuie sa se faca in apropierea ovulatiei sau chiar in ziua ovulatitiei. De ce aceasta? Pentru ca la ovulatie care la un ciclu de 28 de zile are loc in ziua a 14-a ovarul femeii elimina in trompele uterine un ovul care poate fi fecundat de catre un spermatozoid. Daca ovulul nu a fost eliminat spermatozoizii nu au ce fecunda.



DAR... spermatozoizii pot trai cateva zile in organele genitale ale femeii, de la 2 pana chiar la 5 zile, astfel ca daca ovulatia are loc de exemplu la doua zile de la contactul sexual si mai exista speramtozoizi vii in organele genitale ale femii, acestia pot fecunda ovulul.


Cititi articolul integral "Mituri si adevaruri despre fertilitate" pe Kidz.ro


Kidz.ro va recomanda si alte articole despre fertilitate:

6 Secrete despre conceptie si fertilitate pe care nimeni nu ti le spune

10 afrodiziace care imbunatatesc... fertilitatea

Pozitii sexuale pentru a ramane insarcinata


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.