Setari Cookie-uri

Adevarul: Cat de importanta e VIATA SEXUALA pentru sanatate

7 din 10 romani din mediul urban considera ca o viata sexuala satisfacatoare este foarte importanta in contextul starii generale de sanatate.

Comunicat de presa

Barbatii sunt mai deschisi in a declara ca viata sexuala satisfacatoare are o importanta mare in starea generala de sanatate (77%), comparativ cu femeile (66%). De asemenea, tinerii cu varste intre 20 – 39 ani, cei cu educatie superioara si necasatoriti acorda o importanta mai mare vietii sexuale ca factor al unei vieti sanatoase.

importanta sexului pentru sanatate

Sursa foto: shutterstock_62261896

Cat de importanta e VIATA SEXUALA pentru sanatate

Aproape jumatate dintre romanii din mediul urban (44%) considera ca 2-3 acte sexuale pe saptamana reprezinta o frecventa optima a activitatii sexuale. Femeile considera optim mai degraba 2 contacte pe saptamana, in timp ce barbatii considera ca 3 contacte sexuale pe saptamana este un numar satisfacator.
Tinerii cu varste intre 20 si 29 de ani considera ca 4 contacte pe saptamana reflecta o viata sexuala satisfacatoare iar frecventa scade o data cu varsta, ajungand la o medie de 1,6 ori pe saptamana in randul persoanelor cu varsta intre 50 si 65 de ani.

Citește și:

10 Mituri despre fertilitate pe care si tu le crezi

In cazul persoanelor necasatorite, frecventa optima estimata este de 4 contacte pe saptamana in timp ce pentru cei casatoriti asteptarile scad la 2 contacte sexuale pe saptamana.

In acelasi timp, o parte din populatia urbana prefera sa nu faca nicio estimare in acest sens (17% nu stiu sau aleg sa nu estimeze cate acte sexuale pe saptamana inseamna o viata sexuala satisfacatoare), iar procentul creste pana la 27% pentru romanii cu varsta intre 50- 65 de ani.* Informatiile prezentate in acest comunicat fac parte din studiul ISRA Center si se refera la populatia cu varsta intre 20 si 65 de ani din orasele medii si mari (peste 50.000 locuitori)

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.