Setari Cookie-uri

Comportamentul sexual al tinerilor

Peste 5000 de tineri au beneficiat de educatie pentru viata de familie si dezvoltare personala sub sloganul INDRAZNESTE SA FII MARE!

Comunicat de presa

In anul scolar 2011 – 2012, peste 5000 de tineri au beneficiat de programul ”Educatie pentru Viata de Familie” (EVF) in licee din 15 judete. Programul s-a desfasurat sub sloganul ”Indrazneste sa fii mare!”, prin intermediul unei echipe de peste 900 de voluntari cu varste cuprinse intre 16 si 20 ani – educatori intre egali instruiti.

activitati privind educatia sexuala a tinerilor

Modulul EVF ii pregateste pe adolescenti pentru provocarile relatiilor sociale si personale, se desfasoara intr-un sistem standardizat de 6-12 ore pentru fiecare clasa participanta si acopera teme precum: Autocunoastere; Clarificarea valorilor si luarea deciziilor; Echitate de gen, rolurile sexelor si relationare; Anatomia si fiziologia sistemelor reproducatoare; Infectii cu transmitere sexuala; Prevenirea si combaterea HIV/SIDA; Metode contraceptive; Sarcina si parentalitate; Comunicare in sanatatea reproducerii si a sexualitatii; Implicare Activa si Etica.

Citește și:

Prin programele si proiectele adresate tinerilor, incercam sa le furnizam acestora cunostintele, atitudinile si abilitatile necesare pentru a deveni niste adulti cat mai multumiti de ceea ce li se intampla in viata de zi cu zi. Prin acest proiect, vrem sa-i ajutam sa se clarifice, sa stie cine sunt, ce vor si ce pot face pentru a creste frumos. Dar, inainte de toate, ca ei singuri sa-si doreasca sa creasca frumos si sa faca ceva in acest sens, nu sa astepte ca ”cineva” sa faca ceva pentru ei. Nu vrem sa traim intr-o tara si intr-o Europa de asistati social, cum se previzioneaza pentru 2050. Vrem ca generatiile care vin sa aiba intr-adevar o calitate a vietii pe care si-o doresc, dar pe care o si merita”, declara Adina Manea, Director Programe – Fundatia Tineri pentru Tineri.

Intrucat programul desfasurat de Fundatia Tineri pentru Tineri contine o componenta semnificativa despre sanatatea reproducerii si sexualitatii, acesta a fost construit pe baza unei cercetari pe tema comportamentului sexual al tinerilor romani in ultimele decenii. Cercetarea dezvaluie cele mai recente date pe subiect, permitand o abordare avizata a tinerilor din grupul tinta. Determinarea unui comportament sexual responsabil se refera la urmarirea unei serii de indicatori:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.