Setari Cookie-uri

Descopera: 7 Adevaruri sexuale pe care Nu le stiai

Sexualitatea si organele genitale ale femeii reprezinta un subiect pe baza caruia am putea vorbi multe vreme, am scrie tratate si tot ne-ar ramane multe intrebari fara raspuns.

Sunt insa unele informatii privind sexualitatea pe care orice femeie ar trebui sa le stie. Mai mult decat atat, multe femei cred ca lucrurile stau exact invers. Pentru a intelege mai bine ce vreau sa spun va sugerez sa cititi in continuare, informatiile va vor fi utile.

mituri si adevaruri despre sex si sanatatea sexuala

7 Adevaruri sexuale pe care Nu le stiai

Spalaturile vaginale nu te scapa de sarcina

Daca ai facut sex neprotejat, nu spera ca spalaturile vaginale (in ideea ca spala lichidul spermatic din vagin) vor rezolva riscul sarcinii. Spermatozoizii sunt unele din cele mai mici celule umane, asadar sansa sa “ii speli pe toti” este nula.

Daca totusi nu iti doresti o sarcina si ai avut un contact sexual neprotejat, iti sugeram sa iei pilula de a doua zi

mituri si adevaruri despre sex si sanatatea sexuala Spalaturile vaginale NU sunt de rutina in igiena intima

Pentru ca tot vorbim despre spalaturile vaginale, este important sa metionam ca acestea nu fac parte din rutina intima. Mai exact NU trebuie sa faceti spalaturi vaginale decat la sugestia medicului.

Citește și:

Vaginul NU are nevoie sa fie spalat si curatat, pentru ca are proprietatea de autocuratare si mai ales sanatatea vaginului depinde de flora vaginala care are un Ph ce poate fi perturbat de folosirea apei si a altor solutii sau ceaiuri.

Prezervativul nu te apara de toate bolile cu transmitere sexuala

Desi se spune ca prezervativul te apara impotriva BTS-urilor (boli cu transmitere sexuala), nu trebuie sa intelegi din aceasta ca te apara fata de TOATE bolile cu transmitere sexuala.

E cert, de apara de cele mai grave si cu potential vital, insa nu te protejeaza fata de herpes genital in totalitate, fata de paduchii genitali si nici fata de HPV – virusul condamnat a fi implicat in producerea cancerului de col uterin.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.