Setari Cookie-uri

Prezervativele feminine ca metoda de contraceptie

Prezervativul feminin prezinta o arie de protectie privind bolile cu transmitere sexuala si protectie impotriva sarcinilor nedorite.

Prezervativul feminin este o metoda de contraceptie relativ noua, fiind considerata o meoda de «bariera». Efectul sau contraceptiv deriva din faptul ca nu lasa lichidul spermatic sa patrunda in uter sau sa ia contact direct cu peretii vaginali. Efectul protector privind bolile cu transmitere sexuala (BTS) se deduce din lipsa contactului direct atat intre mucoasa vaginala si penis cat si intre fluidele cu rol sexual.

S-a demonstrat prin studii de specialitate ca eficacitatea prezervativului feminin este mai mare decat a celui masculin.

prezervativ feminin
Foto: Rock and Wasp/Shutterstock.com

Cum arata prezervativul feminin?

Prezervativul feminin este un saculet moale din poliuretan care se pliaza lejer pe peretii vaginali si inchide colul uterin, impiedicand ascensiunea spermei in uter.

Acesta are doua inele moi la fiecare capat, unul mai mic spre capatul inchis al saculetului ce va corespunde colului uterin si un alt inel mai larg care va ramane in afara vaginului, acoperind partial labiile.

Citește și:

Prezervativul feminin: mod de utilizare

Pentru fiecare contact sexual se va folosi un prezervativ nou ce se introduce in vagin inaintea actului sexual chiar si cu 8 ore (limita maxima de timp dupa care nu mai poate fi folosit dupa introducere).

Inainte de folosire prezervativul trebuie controlat sa nu fie spart si sa fie complet lubrefiat pe ambele parti. Este indicat sa se foloseasca suplimentar lubrefiant pentru peretii vaginali, caci acest prezervativ inhiba secretiile vaginale, iar in conditiile in care prezervativul nu este nici la interior suficient lubrefiat va adera de penis si sunt sanse mari sa iasa de la locul lui. Prezervativul feminin este lubrefiat cu un nonspermicid, insa in cazul in care este nevoie de mai multa lubrefiere poate fi folosit orice lubrefiant caci poliuretanul nu este afectat de lubrefiantele pe baza de ulei.

Montarea prezervativului feminin. Se tine prezervativul de capatul inchis, presand intre aratator si degetul mare inelul flexibil, pana se lungeste si se subtiaza prezervativul. Apoi se introduce usor inelul in interior, fixandu-i capatul inchis pe colul uterin. Trebuie sa va asigurati ca prezervativul nu s-a rasucit. Inelul exterior va ramane in afara vaginului acoperind partial labiile, iar cilindrul prezervativului se va lipi de peretii vaginali.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.