Setari Cookie-uri

Acum aparatul de aer conditionat iti protejeaza sanatatea

Dusuri caldute cand afara sunt peste 30 de grade, ventilatoare plasate in spatele unor cearsafuri umede sau obloane si draperii inchise la culoare care blocheaza lumina naturala - sunt doar cateva dintre alternativele la care putem recurge pentru a ne proteja de caldura in zilele lungi de vara. Asta daca nu ne-am convins inca de beneficiile aerului conditionat sau daca ne mai temem de efectele negative pe care le poate avea asupra sanatatii.

Comunicat de presa


aer conditionat Dusuri caldute cand afara sunt peste 30 de grade, ventilatoare plasate in spatele unor cearsafuri umede sau obloane si draperii inchise la culoare care blocheaza lumina naturala - sunt doar cateva dintre alternativele la care putem recurge pentru a ne proteja de caldura in zilele lungi de vara. Asta daca nu ne-am convins inca de beneficiile aerului conditionat sau daca ne mai temem de efectele negative pe care le poate avea asupra sanatatii.

In timp ce pentru unii aerul conditionat este indispensabil, altii se intreaba inca daca instalarea unui aparat de climatizare rezolva problema confortului termic dar predispune in paralel la probleme de sanatate precum migrene, alergii sau afectiuni ale sistemului respirator. Pe buna dreptate, de vreme ce folosirea necorespunzatoare a unor aparate de aer conditionat poate cauza boli grave precum legionelloza, forma severa de pneumonie cauzata de o bacterie prezenta in unele sisteme de climatizare.

Cele mai frecvente afectiuni cauzate de aerul conditionat sunt, pe de o parte, afectiunile respiratorii precum astmul bronsic si, pe de alta parte, alergiile, intre care cea mai comuna este cea la mucegaiuri. Rares Simu, medic specialist alergolog si imunolog

Confort termic si sanatate la pachet

In mod obisnuit, alegem un aparat de aer conditionat in detrimentul alternativelor mai putin moderne pentru ca acesta pastreaza temperatura si umiditatea aerului in parametrii care ne asigura un confort termic sporit.
In contextul climei actuale, ploile zilnice corelate cu temperaturi ridicate genereaza un nivel de umiditate ridicat, pe care il resimtim major desi majoritatea dintre noi nu il asociaza direct cu starea de disconfort termic. Aici intervine functia de dezumidificare a aparatelor de aer conditionat (a doua ca importanta dupa cea de reglare a temperaturii ambientale), pentru a asigura un nivel optim de umiditate in aerul respirat. Nu in ultimul rand, confortul termic se refera si la eliminarea fluctuatiilor de temperatura, ceea ce inseamna ca organismul este scutit de eforturi prelungite de adaptare la variatii termice.

Acest lucru este posibil in cazul aparatelor de aer conditionat cu tehnologie de tip inverter, care functioneaza in mod constant moduland doar viteza compresorului pentru a elimina orice modificare de temperatura, sub limita pe care o sesizeaza organismul uman.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.