Setari Cookie-uri

Contraceptia: Cine este responsabil pana la urma?

Ziua Mondiala a Contraceptiei (ZMC) se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 septembrie promovand o lume in care fiecare sarcina este o sarcina dorita.

Comunicat de presa

• Ziua Mondiala a Contraceptiei (ZMC) se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 septembrie promovand o lume in care fiecare sarcina este o sarcina dorita.


• Din 2007, anul lansarii sale, Ziua Mondiala a Contraceptiei isi propune cresterea constientizarii importantei contraceptiei pentru a da posibilitatea tinerilor sa ia in cunostinta de cauza decizii privind sanatatea lor sexuala si reproductiva.

• Ziua Mondiala a Contraceptiei 2010 este dedicata adolescentilor cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, acestia fiind la varsta la care au nevoia cea mai mare de informatii privind utilizarea contraceptiei.

• Campania din anul 2010 isi propune sa incurajeze tinerii sa-si asume responsabilitatea prevenirii unei sarcini dedorite si a unei boli cu transmitere sexuala (BTS). Motto-ul campaniei din acest an este: “Contraceptia: Viata ta, responsabilitatea ta.”

• Romania participa pentru a patra oara consecutiv la acest eveniment, fiind una dintre cele 70 de tari din lume care vor participa la Ziua Mondiala a Contraceptiei 2010

• 10 ONG-uri si asociatii medicale internationale active in domeniul sanatatii sexuale sustin Ziua Mondiala a Contraceptiei 2010 :
o Consiliul Asia Pacific privind Contraceptia (APCOC)
o Centro Latinamericano Salud y Mujer (CELSAM)
o Societatea Europeana de Contraceptie si Sanatatea Reproducerii (ESC)
o Fundatia Germana pentru Populatia Lumii (DSW)
o Federatia Internationala de Ginecologie Pediatrica si Adolescenta (FIGIJ)
o Federatia Internationala a Planificarii Familiale (IPPF)
o Marie Stopes International (MSI)
o Fundatia Panamericana de Sanatate si Educatie (PAHEF)
o Consiliul Populatiei
o Agentia Americana pentru Dezvoltare Internationala (USAID)

• In Romania, Ziua Mondiala a Contraceptiei campania este sustinuta si dezvoltata de Fundatia Tineri pentru Tineri si Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS).
• Fiind o actiune pe termen lung, Ziua Mondiala a Contraceptiei isi propune cate o tema diferita in fiecare an, urmarind diferitele nevoi de contraceptie ale tinerelor femei si barbati
• Pentru mai multe informatii despre temele campaniei Ziua Mondiala a Contraceptiei (ZMC), accesati www.your-life.com
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.