Setari Cookie-uri

Algocalminul, achizitionat doar cu reteta medicala

Agentia Nationala a Medicamentului a interzis astfel, de la 1 februarie, eliberarea a 13 calmante fara reteta.

Agentia Nationala a Medicamentului a interzis astfel, de la 1 februarie, eliberarea a 13 calmante fara reteta.
Un studiu recent releva ca substanta din care este compusa o gama larga de medicamente, printre care si algocalminul, denumit si "medicamentul romanilor", ca urmare a consumului ridicat, poate duce la aparitia unei boli grave numita agralonucitoza.

metamizol
Afectiunea se manifesta prin scaderea celulelor neutrofile din sange care afecteaza imunitatea organismului. Pana in prezent, la nivel mondial au fost depistate sute de persoane care sufera de aceasta boala, lucru care a determinat autoritatile sa restrictioneze consumul de metamizol.

* Algocalminul poate duce la deces


Deoarece agranulocitoza apare in mod neasteptat si este independenta de doza si de durata tratamentului, in cazul aparitiei febrei, anginei, ulceratiilor bucale se impun intreruperea imediata a tratamentului si efectuarea urgenta a hemogramei, continuarea administrarii crescand riscul de deces.

Potrivit unei rezolutii a Consiliului Europei, este necesar consult medical inainte de inceperea utilizarii medicamentelor care contin metamizol, iar in timpul tratamentului pacientul trebuie sa fie supravegheat de catre medic, care in cazul observarii semnelor de agranulocitoza va decide intreruperea administrarii.



Algocalminul si alte calmante se vor vinde numai pe reteta! Vezi lista

StirileProTV.ro

  • Medicamente ce contin metamizol


In Romania exista mai multe medicamente cu metamizol (comprimate) care au autorizatie de punere pe piata, respectiv Analgin 500 mg, Fabocalm, Algiotop, Centralgin 500 mg, Alindor, Algoblock, Metamizol Farmacom 500 mg, Novocalmin 500 mg, Algocalmin 500 mg, Algoremin, Algozone, Sintocalmin, Quarelin comprimate (DCI-combinatii: metamizol sodic, cafeina si clorhidrat de drotaverina).

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.