Setari Cookie-uri

Mancam cu intelepciune ca sa traim mai fericiti

Mancam cu intelepciune ca sa traim mai fericiti si sa ne simtim mai bine, asa cum sustine campania „5 portii de legume, fructe sau suc de fructe”

Comunicat de presa


Legumele, fructele si sucurile de fructe ar trebui sa fie o parte importanta a alimentatiei fiecarei persoane, indiferent de varsta. In multe tari din Uniunea Europeana sunt realizate proiecte dedicate acestei teme, iar de aceasta data a venit randul Romaniei, unde sa va desfasura pentru prima data campania „5 portii de legume, fructe sau suc de fructe”. Publicul tinta al acestui program sunt mamele care au copii aflati in primii ani de scoala.


fructe si legume

Niciodata nu se poate vorbi de „prea multa educatie”



Campania „5 portii de legume, fructe sau suc de fructe” este un proiect informativ-educational cu caracter prosocial! Principalul sau scop este promovarea stilului sanatos de viata, care consta, mai ales, intr-o alimentatie echilibrata, bogata in fructe, legume si suc de fructe, consumate in proportii adecvate. O portie este egala cu un fruct sau cu o leguma de marime mijlocie sau cu cateva bucati mai mici, precum si cu un pahar de suc. Un aspect important al campaniei il reprezinta cresterea gradului de constientizare in randul copiilor si adultilor cu privire la consumul de legume, fructe si sucuri, precum si educatia in jurul acestei idei.


In Romania, educatia nutritionala este aproape inexistenta. Rata de crestere a obezitatii si a altor boli metabolice este exploziva, asadar o campanie care urmareste promovarea unei alimentatii sanatoase nu poate fi decat binevenita. Din constatarile mele, dar si din studii efectuate in randul populatiei, consumul de fructe si legume este deficitar in Romania, mai ales din cauza unei slabe informari in privinta beneficiilor pe care fructele si legumele le-ar aduce sanatatii noastre. Este important ca romanii sa inteleaga aceste aspecte si sa fie motivati sa isi modifice modul de alimentatie, ajungand la un consum de 5 portii de fructe, legume sau suc de fructe in fiecare zi.”, declara dr. Serban Damian, specialist in nutritie si medic sportiv:


Campania se va desfasura pe o perioada de trei ani, pana in septembrie 2014. Organizatorul ei este Uniunea Nationala a Producatorilor de Sucuri (KUPS). Proiectul este finantat din bugetul Uniunii Europene si al Republicii Polone, precum si din bugetul Fondului de Promovare a Fructelor si Legumelor, administrat de catre Agentia Pietei Agricole din Polonia.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.