Setari Cookie-uri

Ne pandeste gripa

Ministerul Sanatatii avertizeaza ca numarul bolnavilor cu gripa este in crestere.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca activitatea gripala evolueaza cu intensitate medie in focare locale (judetele Constanta, Dolj, Iasi) si sub forma de cazuri sporadice in alte judete.

De la inceputul sezonului de supraveghere si pana in data de 5.02.2013 au fost confirmate 67 de cazuri de gripa (52 virusuri gripale tip A si 15 virusuri gripale tip B).

La nivel national, numarul total de cazuri compatibile cu gripa si alte infectii respiratorii este cu 8,2% mai mare decat in saptamana precedenta si cu 0,4% mai mic fata de cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent.

Totodata, Ministerul Sanatatii precizeaza ca numarul cazurilor cu infectie respiratorie acuta severa raportate a scazut la 18 fata de 25 in saptamana trecuta.

În saptamâna 28.01.2013-03.02.2013 nu a fost inregistrat niciun deces prin gripa sau infectii respiratorii acute severe.

Citește și:

Cazurile de gripa evolueaza atat in forma medie cat si severa in special la persoanele neprotejate cu vaccin antigripal.

Pana la data de 03.02.2013 au fost vaccinate antigripal 767.374 de persoane din grupe de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii

Foto: Sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.