Setari Cookie-uri

Bursa la Fericire - daruiesti chiar tu o sansa la viata

Joi, 28 noiembrie, la Banca Nationala, a avut loc deschiderea oficiala a „Bursei de Fericire”, o platforma on-line de strangere de fonduri pentru dotarea sectiilor de oncologie din spitalele romanesti.

Comunicat de presa

Evenimentul este o initiativa a Asociatiei Daruieste Viata, cu sprijinul Ogilvy&Mather.

Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Bogdan Olteanu, Lucian Mindruta, Paula Herlo, Tudor Chirila si avocatul Gabriel Biris au fost printre invitatii speciali ai evenimentului care a dat startul „Bursei de fericire”.

bursa la fericire

In copilarie, fericirea o traiesti atunci cand primesti, dar pe masura ce crestem fericirea este traita atunci cand impartasesti”, a declarat Lucian Mindruta, amfitrionul evenimentului.

Un moment emotionant a fost cel in care Paula Herlo a povestit despre un baietel bolnav de leucemie care dorea sa salveze lumea. „Din pacate, copilul a murit, dar prin acest proiect ne dorim sa reusim sa impiedicam cat mai multe finaluri de acest gen si de la anul sa vorbim de sanse la viata pentru unele persoane care, cu dotarile actuale din spitale, nu au parte de asa ceva”, a marturisit Paula Herlo, presedinte onorific al Asociatiei Daruieste Viata.

Citește și:

Tudor Chirila a punctat ca fiecare dintre noi a contribuit la salvarea vietii unui caz punctual, insa la fel de important este sa ajuti la dezvoltarea unei infrastructuri in spitalele de oncologie, care sa ofere tratament la standarde europene tuturor copiilor, intrucat sumele platite pentru un singur pacient, tratat in strainatate, ar putea ajuta sute in Romania.

Avocatul Gabriel Biris le-a explicat celor prezenti la eveniment despre facilitatea fiscala, valabila inca din 2004, de a redirectiona pana la 20% din impozitul pe profit pe care il datoreaza statului, catre o cauza sociala. „De anul acesta legea a fost imbunatatita si le permite firmelor sa isi planifice donatiile. Incepand din 2014, companiile pot dona sume care depasesc 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,3 % din cifra de afaceri, catre cauze sociale si cheltuielile vor fi deduse anul urmatar”, a explicat Gabriel Biris.

Citește și:

Ideea acestui proiect a pornit de la studiile care arata ca oamenii sunt mai fericiti atunci cand reusesc sa ii faca pe altii fericiti.

Rapoarte internationale plaseaza Romania pe un loc codas la capitolul fericire, dar fruntas in ceea ce priveste incidenta cazurilor de cancer. „Bursa de Fericire” este o modalitate prin care aceste statistici ar putea fi inversate.

In cadrul „Bursei de Fericire” oricine poate investi in dotarea sectiilor de oncologie din Romania, ceea ce va permite tuturor sa se implice direct in schimbarea modului in care sunt tratati pacientii care sufera de aceasta boala, din punct de vedere medical. Ceea ce diferentiaza acesta platforma de toate celelalte este transparenta totala, faptul ca donatorii vor vedea concret traseul banilor. Inca de la inceput, pe bursadefericire.ro vezi cat donezi, stadiile proiectului, si finalitatea sa, care consta in vieti salvate. Absolut totul se face transparent, fiecare donator putand sa vada concret unde au ajuns banii donati.

Citește și:

Foto@Dreamstime

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.