Setari Cookie-uri

Specialistii AVERTIZEAZA: Ce boli aduce BRADUL de CRACIUN

O veste nu tocmai placuta circula de cativa ani buni si se refera la pericolele asupra sanatatii pe care brazii de Craciun le aduc in casa.

Indiferent ca vorbim despre brazii artificiali sau cei naturali, un lucru este cert: acestia ne pot afecta sanatatea!

Ce boli iti aduce Bradul de Craciun

Bradul natural prezinta pe crengutele sale microorganisme, dintre care cele mai periculoase sunt ciupercile, in special mucegaiurile.

pericolele bradului de craciun

Un raport prezentat de Colegiul Americam de Alergii, Astm si Boli Imunologice arata ca sporii de mucegai in camerele cu brazi de Craciun au o concentratie pe metru cub de aer mult crescuta fata de aerul dintr-o camera obisnuita, chiar si din baie, relateaza buzzle.com

Mucegaiurile sunt periculoase in special pentru caile respiratorii. Studiile din ultimii ani demosntreaza ca brazii de Craciun predispun la alergii, astm, scad imunitatea in fata racelilor, faciliteaza sinuzitele si alte afectiuni din sfera ORL.

De asemenea, multi brazi provin din paduri special plantate pentru vanzare, astfel ca acesti brazi sunt stropiti cu tot felule de substante toxice si pot contine pesticide pe care producatorii le folosesc pentru a stimula cresterea brazilor.

Citește și:

Ce recomanda specialistii privind brazii naturali

Brazii Naturali de Craciun sunt recomandati in cazul celor care nu prezinta alergii (fiind mai putin periculosi pentru sanatate ca brazii artificiali) DOAR daca spalam bradul inainte de a-l impodobi. Dupa incheierea sarbatorilor de iarna este indicat sa aruncati bradul, sa nu il pastrati in casa pana se usuca.

>>Citeste si pericolele brazilor artificiali in pagina urmatoare>>

Foto: Pericolele bradului de Craciun pentru sanatate @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.