Setari Cookie-uri

ALARMA: Ce patesti daca bei APA din sticle de PLASTIC

Tu bei apa din sticle de plastic? Toate bauturile depozitate in recipiente de plastic ne pot afecta sanatatea. Afla de ce!

Bauturile din sticle de plastic ne pun in pericol sanatatea, sustin specialistii. Chiar daca stim ca apa este sanatoasa, totusi daca aceasta a fost depozitata intr-un recipient de plastic, atunci este posibil sa fie contaminata cu unii compusi toxici continuti in plastic.

BFA – Bisfenol A – bomba toxica din sticlele de plastic

Bisfenol A este un produs toxic cu multiple efecte negative asupra sanatatii, sustine dailymail.co.uk

BFA poate produce migrene, sustin cercetarile din ultimii ani. O analiza detaliata a efectelor BFA asupra creierului a fost publicata in revista Toxicological Sciences din Marea Britanie, articol in care cercetatorii explica faptul ca migrenele produse de BFA sunt intense, debilitante si adesea asociaza si alte simptome, ca tulburari de vedere, sensibilitate la lumina sau zgomote puternice, stare de epuizare, cresterea tensiunii, stare de voma.

Citește și:

ce patesti daca bei apa din sticle de plastic

Sticlele de plastic ne afecteaza sanatatea

Bisfenol A (BFA) este astazi incriminat si pentru alte tulburari, precum obezitate, infertilitate, atacuri de cord.

Mai grav este ca BFA este utilizat si in alte ambalaje, sticle, tavi si cutii in care alimentele sunt depozitate sau preparate. BFA este atat de comun, ieftin si usor de folosit, incat producatorii il folosesc aproape in orice, de la materiale pentru bordul masinii, perdele de dus, pana la cosmetice.

Foto: apa in sticle de plastic via Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.