Setari Cookie-uri

Un vierme ar putea detine secretul pentru a combaterea obezitatii

Cercetatorii spun ca o mutatie genetica prezenta in ADN-ul acestui vierme ii permite acestuia sa nu se ingrase niciodata.

Sursa: 9am.ro

Caenorhabditis elegans (C. elegans), un vierme de mici dimensiuni, descoperit de oamenii de stiinta ar putea detine secretul pentru a combate obezitatea intr-un mod eficient.

viermele care te slabeste

Cercetatorii spun ca o mutatie genetica prezenta in ADN-ul acestui vierme ii permite acestuia sa nu se ingrase niciodata. Acea mutatie ar putea sa ii ajute pe oamenii de stiinta sa produca o pilula care va permite oamenilor sa manance oricat de multe dulciuri fara sa ia deloc in greutate.

Savantii, coordonati de Sean Curran, profesor la Davis School of Gerontology si la Keck School of Medicine - asociate la Universitatea Southern California din Los Angeles - au gasit o noua metoda de a combate obezitatea care acompaniaza dietele bogate in glucide. Ei au descoperit o gena cu rol cheie, pentru care mai multe companii farmaceutice doresc deja sa produca medicamente care vor avea rolul de a o activa la comanda.

Citește și:

"Dietele bogate in zaharuri primite de viermi erau echivalente cu dietele occidentale ale oamenilor", a spus profesorul Curran, referindu-se la dieta preferata a multor occidentali, caracterizata prin mari cantitati de lipide si de glucide, precum burgerii, cartofii prajiti si bauturile carbogazoase.[...]

Citeste continuarea articolului: Un vierme ar putea detine secretul pentru a combaterea obezitatii

Foto: dezbatere medicala - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.