Setari Cookie-uri

4 metode simple pentru a combate astenia de primavara

Odata cu trecerea iernii, organismul resimte schimbarile de temperatura. Se instaleaza astfel astenia de primavara, o stare caracterizata prin lipsa de vitalitate si oboseala generala. Carenta de vitamine este unul dintre semnalele pe care corpul ni le transmite pentru a ne informa ca trebuie sa ne reintram cat mai repede in forma.

Comunicat de presa

Alimentatia echilibrata

Consumul de legume verzi care apar odata cu incalzirea vremii completeaza necesarul de vitamina C al organismului. Urzici, stevie, usturoi verde, ceapa verde, loboda, leurda, marar, toate au un aport ridicat de vitamina C, fiind in acelasi timp hipocalorice, rehidratante si mineralizante.

Berea, sursa de vitamina B

Berea este singura bautura cu continut de alcool in care se regasesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) si acidul folic (B9).

Cu o influenta dovedita asupra starii de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente in bere pot oferi consumatorilor acestei bauturi o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, studii stiintifice indica faptul ca vitaminele B6 si B9 pot furniza bautorilor de bere o protectie in plus impotriva bolilor cardiovasculare, in comparatie cu consumatorii altor bauturi alcoolice.

Citește și:

Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

Exercitiile fizice periodice

In urma practicarii diferitelor sporturi, se stimuleaza producerea de serotonina (hormonul fericirii) si endorfina, doua substante care genereaza o stare de bine in tot organismul.

Odihna corespunzatoare pentru recapatarea energiei

Pentru o refacere completa a celulelor este nevoie de un somn de 7 - 8 ore pe noapte. In urma eforturilor corpului de a se adapta la noile conditii, o odihna corespunzatoare asigura recapatarea energiei si un tonus de invidiat. De asemenea, berea, chiar si cea fara alcool, contine substante provenite din hamei care asigura un somn mai odihnitor.

Fotot: astenie- shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.