Setari Cookie-uri

Blugi stramti? O femeie aproape a paralizat pentru ca purta blugi skinny

Blugii stramti, mai ales cei care nu contin fibre elastice in tesatura, pot afecta serios sanatatea, chiar si fertilitatea – relateaza medicii.

Aceste afirmatii nu ar trebui sa ne uimeasca astazi, pentru ca medicii vorbesc despre efectele nocive ale purtarii blugilor stramti de ani buni.

O femeie din Australia a fost internata aproape paralizata din cauza ca purta blugi skinny

O femeie din Australia, in varsta de 35 de ani, a ajuns la spital pentru ca nu isi mai putea misca picioarele din cauza blugilor stramti pe care ii purta. Starea pacientei s-a imbunatatit si aceasta a fost externata dupa 4 zile de spitalizare, relateaza sciencealert.

Femeia isi ajutase o prietena sa se mute si se intorcea acasa, cand pe drum a simtit cum picioarele incep sa ii amorteasca pana ce nu le-a mai simtit si s-a prabusit. Pentru ca nimeni nu a intervenit, a reusit sa se tarasca la un taxi si sa ajunga la cel mai apropiat spital. Medicii i-au taiat imediat blugii care ii provocasera un sindrom compresiv la nivelul muschilor gambei. Pentru ca sangele nu a mai circulat normal, muschii au intrat in hipoxie, s-au umflat si au compresat nervii importanti ai picioarelor, aflati in vecinatatea grupelor musculare. Din acest motiv femeia pur si simplu se afla intr-o paralizie temporara, in imposibilitatea de a-si mai misca picioarele.

Citește și:

Bolile la care suntem predispusi daca purtam blugi stramti

Daca sondromul compresiv descris mai sus se intampla mai rar, foarte frecvente sunt insa cazurile de varice datorate purtarii pantalonilor stramti.

Medicii avertizeaza ca purtarea blugilor skinny afecteaza circulatia sangelui la nivelul picioarelor, producand edeme, varice, celulita, infertilitate, dar si afectiuni neurologice.

Ce se intampla in corp cand purtam pantaloni stramti

Aflandu-se sub nivelul inimii, vasele de sange de la nivelul picioarelor sunt astfel adaptate incat sa poata impinge sangele catre inima, asigurand astfel circulatia. Pentru aceasta capacitate venele de la nivelul picioarelor prezinta un fel de valve care se deschid cand sangele urca, apoi se inchid pentru a nu-i permite coborarea. Si tot asa pana la inima.

Atunci cand purtam pantaloni stramti circulatia la nivelul picioarelor este afectata, urcarea coloanei de sange este ingreunata, astfel ca sangele se acumuleaza in vene. Apar edemele in special de la jumatatea inferioara a gambei pana la nivelul degetelor, aceste umflaturi pe baza de retentie de apa creand o senzatie de oboseala si disconfort.

Citește și:

In acelasi timp ingreunarea circulatiei afecteaza si nervii de la nivelul picioarelor. Nervii sunt situati alaturi de vase, primind de la acestea oxigen si nutrienti. Astfel ca pentru a mentine nervii sanatosi avem nevoie de o circulatie sanatoasa.

Foto: blugi albastri - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.