Setari Cookie-uri

Alisa Vitt: CAFEAUA NU ESTE BUNA pentru femei- 3 argumente ca sa renunti la cafea

"Ca si experta in sanatatea femeilor, eu am evitat cafeaua ani de zile si recomand acelasi lucru si pentru clientele mele." - Alisa Vitt

Sursa: Garbo.ro

Alisa Vitt a scris un material pentru Mindbodygreen.com, unde argumenteaza de ce cafeaua nu este deloc buna pentru sanatatea femeilor. Da, exista si cercetari care arata beneficiile cafelei. "Dar eu cred ca pentru femei, riscurile pe care le presupune consumul de cafea sunt mai insemnate decat beneficiile, fiindca aceasta bautura afecteaza activitatea hormonala a femeilor", spune specialista.

1. Femeile metabolizeaza cafeina mai greu decat barbatii

Stim de exemplu faptul ca in ceea ce priveste consumul de alcool, o femeie nu poate tine pasul cu un barbat. Femeile metabolizeaza alcoolul mult mai greu si acelasi lucru se intampla si in cazul cafeinei.

Corpul femeii este construit astfel incat sa conserve mai multa energie din alimentele pe care le consuma. Este felul in care corpul nostru s-a adaptat pentru a putea duce o sarcina. Asa incat, iti faci foarte mult rau in momentul cand inlocuiesti micul-dejun cu o cafea. Efectele asupra corpului sunt profunde, avertizeaza experta.

Citește și:

2. Cafeina iti perturba ritmul hormonal pentru 24 de ore dupa ce ai consumat-o!

Chiar daca stii sau nu, obiceiul de a bea cafea zilnic iti supune organismul la un stres imens.
- Multe dintre noi avem obiceiul de adauga zahar, frisca sau indulcitori si astfel, primul efect este acela ca, fara sa ne dam seama ne crestem nivelul de zaharuri din sange, ingreunand activitatea circulatorie; Citeste continuarea articolului pe Garbo

Featured foto by Masson via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.