Setari Cookie-uri

Cum sa vopsesti ouale de Paste in mod natural

Vopsirea oualor de Pasti in mod natural nu reprezinta o noutate, inainte de aparitia vopseselor din comert gospodinele colorau ouale folosind ierburile si condimntele din camara.

Pentru ca oul este sensibil la substantele care se folosesc chiar si la nivelul cojii, dar si pentru a obtine rezultate originale, va recomandam cateva metode de a vopsi ouale in mod natural, obtinand diverse culori pastelate.

cum sa vopsesti natural oua de paste

Ouale se pregatesc inainte de vopsire

Inainte de a incepe vopsirea, este important sa alegeti oua albe si totodata sa le fierbeti bine, pret de aproximativ 20 de minute. Apoi degresati foarte bine coaja, noi va recomandam sa o spalati cu un sapun sau detergent ecologic.

Veti mai avea nevoie de servetele, boluri, de otet si ulei.

Cum sa vopsesti natural ouale de Paste

Oua de culoare rosu inchis – frunze de ceapa rosie

Strangeti un pumn de foi de ceapa rosie, peste care puneti doua cani de apa fierbinte. Daca doriti sa colorati mai multe oua, folositi o cantitate dubla de foi si apa. Puneti apa la fiert la foc mic si adaugati ouale. Lasati sa fiarba usor pret de 10 minute, apoi luati de pe foc. Nu scoateti frunzele de ceapa, dar adaugati doua linguri de otet. Lasti ouale in apa pret de cateva ore pentru o culoare intensa. Cu cat puneti mai multe foi de ceapa rosie, cu atat culoarea este mai puternica.

Citește și:

cum sa vopsesti natural oua de paste

Oua de culoare roz – sfecla rosie

Daca aveti zeama de sfacla rosie murata, atunci o incalziti pana la punctul de fierbere si lasati ouale la colorat pret de cateva ore.

Puteti de asemenea sa fierbeti o sfecla rosie taiata cuburi cu oua, culoarea variaza de la roz spre rosu.

cum sa vopsesti natural oua de paste

Oua maronii, in nuanta cuprului

Se fierbe o mana de spanac in apa cat sa il acopere, cu o legatura de patrunjel si oua. Se fierbe la foc mic pret de 10 minute. Se adauga 2 linguri de otet si se lasa ouale in apa pret de cateva ore.

Oua galbene – turmeric

La doua cani de apa se adauga 2 lingurite de turmeric. Se pune la foc mic impreuna cu ouale si se lasa pe foc pana ce fierb 5 minute. Se pune sare pentru a nu crapa ouale – o lingurita cu varf. Se lasa apoi ouale in apa cu turmeric pret de cateva ore, cu doua linguri de otet adaugate. Otetul va intensifica culoarea obtinuta.

Citește și:

Oua albastre – varza rosie

Se toaca o jumatate de varza rosie marunt, se pune in apa alaturi de oua si cratita se pune la foc mic, pana ce ouale fierb 5-10 minute. Se ia de pe foc, se adauga 2 lingui de otet si se lasa ouale in cratita cateva ore pentru colorare.

Oua verzi – varza rosie si turmeric

O parte din ouale albastre deja vopsite se vor lasa inca 2 ore in apa cu turmeric deja folosita mai sus. Apa se pune din nou pe foc pana atinge punctul de fierbere.

La final ouale se sterg cu un servetel imbibat cu ulei – pentru stralucire.

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.