Setari Cookie-uri

Cum sa vindeci CARIILE prin metode NATURALE

Caria dentara este cea mai intalnita boala a dintilor, putand duce pana la pierderea acestora.

Concluzie:

  • Consumati cat mai rar alimente bogate in carbohidrati: paine, paste, orez, cartofi, taitei, biscutiti, foietaje, dulciuri, alimente care contin zahar.
  • Consumati, fara a praji, carne de peste (inclusiv peste care se mananca cu tot cu oase – o sursa extraordinara de calciu si fosfor), fructe de mare, oua;
  • Consumati lactate naturale, inclusiv unt;
  • Nu gatiti legumele;
  • Consumati fructe proaspete si fructe oleaginoase necoapte (seminte, alune, nuci, caju etc.).
  • consumati des usturoi proaspat;

Specialistii sustin ca hrana actuala este mai saraca in vitamine si minerale, iar dintii nostri au nevoie de hrana bogata in astfel de nutrienti. De aceea este bine sa apelati si la suplimentele alimentare bogate in calciu, dar si minerale si vitamine hidro si liposolubile.

Foloseste pasta de dinti naturala

O pasta de dinti naturala va fi bogata in nutrienti benefici pentru smaltul dentar. De asemenea, cu o pasta naturala trebuie sa freci mai mult timp dintii decat cu o pasta obisnuita, pentru a obtine senzatia de “curat”. Periajul mai lung stimuleaza atat glandele salivare in crearea unui pH optim al cavitatii bucale (pH care previne aparitia cariilor), cat si gingiile – acestea devin mai puternice, iar parodontoza este prevenita.

Citește și:

Gasesti AICI retete pentru pasta de dinti naturala

Cojule de babane, o solutie?

Specialistii spun ca ati putea albi dintii in mod natural folosid cojile de banane. Studiile arata rezultate incredibile. Citeste aici cum poti folosi coljile de banane pentru a-ti albi dintii

Foto: bananele albesc dintii - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.