Setari Cookie-uri

4 mituri despre anestezia dentara

Desi este destul de des practicata in cabinetele medicale, in jurul anesteziei dentare au luat nastere o serie de intrebari si mituri despre care ne propunem sa vorbim in randurile ce urmeaza.

Mit: Anestezia dentara prinde la orice pacient

Desi sunt rare, exista situatii cand anestezia dentara “nu prinde”. Poate fi vorba despre o instalare intarziata a efectelor anestezice, situatie intalnita mai des la cei care au consumat alcool inainte de a se prezenta la medic sau au infectii locale.

Mit: anestezia dentara nu este recomandata in sarcina

Exista multe studii contradictorii privind anestezia dentara in sarcina. Desi la doze minime nu apar raportari pentru efecte adverse, totusi substanta anestezica ajunge la placenta. Daca nu ati reusit sa va rezolvati problemele stomatologice inainte de sarcina, pot fi administrate doze mici de anestezie.

Mit: nu trebuie sa bei sau sa mananci inainte de anestezia dentara

Recomandarile medicale sunt chiar opuse, este indicat sa mancati bine inainte de anestezia dentara si sa va hidratati normal. De teama exista posibilitatea ca in timpul anesteziei sa scada usor glicemia sau calciul din sange, astfel ca o masa sanatoasa inainte de a veni la medic poate fi de mare ajutor.

Citește și:

Mit: anestezia dentara se poate administra oricarui pacient

Substantele anestezice de rutina nu sunt administrate oricarui pacient. Medicul stomatolog va va pune o serie de intrebari inainte de a face anestezia, intrebari care vizeaza posibile alergii sau interactiuni, boli cronice care contraindica unele substante anestezice.

Mai multe detalii in articolul Mituri si adevaruri despre anestezia dentara.

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.