Setari Cookie-uri

Top 10 probleme dentare frecvente

Oricat de mult ne-ar placea sa aratam precum oamenii veseli, fericiti si frumosi din reclamele la paste de dinti, ne lovim de tot soiul de probleme de sanatate dentara. Pentru linistea ta, sa stii ca nici ei nu scapa de aceste probleme. Doar ca ei stiu cum sa rezolve si sa identifice aceste probleme. Cele mai multe sunt usor de tratat si prevenit cu obiceiuri corecte de igiena dentara, o dieta buna si prietenia regulata cu medicul dentist.

Comunicat de presa

Dr. Razvan Boberis de la Clinica 32 ne ajuta sa identificam cele mai frecvente probleme:

1. Respiratie urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare cronica, cunoscuta sub numele de halitoza, este adesea cauzata de boli ale gingiilor, parodontoza, carii si bacteriile orale comune. Nu lasa asta sa ti afecteze viata ta sociala si mergi la clinica pentru a diagnostica problema si a face un plan pentru a scapa de mirosul neplacut.

2. Cariile dentare

Credeti sau nu, cariile dentare sunt cele mai frecvente. In mod evident, o buna igiena orala si o dieta sanatoasa pot limita placa ce cauzeaza aceasta problema, dar controalele dentare regulate sunt cea mai buna metoda pentru tratamentul si prevenirea lor.

3. Boala parodontala

De asemenea, cunoscuta sub numele de parodontoza, aceasta este legata de o varietate de alte probleme de sanatate, cum ar fi bolile de inima sau diabet. Acesta este principala cauza a pierderii dintilor la adulti. Prevenirea include detartrajul si periajul dentar, folosirea atei dentare de doua ori pe zi in fiecare zi, impreuna cu verificarea regulata pentru a identifica afectiuni gingivale in stadii incipiente.

Citește și:

4. Dinti sensibili

Ai dureri in timp ce consumi bauturi calde sau reci? Sensibilitatea dintilor afecteaza milioane de oameni, iar in unele cazuri aceasta este cauzata de periaj prea puternic, in timp ce in altele este o problema genetica. Acesta este tratata cu fluorura, care ajuta, de asemenea, la prevenirea cariilor dentare.

5. Zambet urat

Desi acest lucru poate face ravagii pe increderea in sine, exista mai multe optiuni de tratament care pot imbunatati zambetul tau. Expertii ortodonti pot concepe un plan de tratament pentru a se potrivi stilului tau de viata si pot corecta zambetul tau.

6. Durerea de dinti

Durerile de dinti sunt foarte mari si iritante. Ele sunt cauzate de o varietate de probleme cum ar fi sensibilitate, carii sau infectii. Cele mai multe cauze pot fi gestionate prin vizite regulate dentare si o buna igiena orala. Mergi la medicul dentist pentru a gestiona cauza si calma durerea.

Citește și:

7. Dinti permanenti rupti

Leziuni sportive, lovituri, bomboane, popcorn sau mestecat de gheata, toate pot duce la un ruperea unui dinte. Uneori, acest dinte poate fi salvat, iar daca nu se poate, se pot pune implanturi dentare pentru a restaura zambetul tau. Daca ti s-a rupt un dinte, un medic specialist in implanturi dentare te va cosulta si va putea rezolva problema intr-o singura sedinta, pe loc.

8. Eroziunea smaltului

Unele alimente consumate in mod frecvent sau bauturi ce contin acizi ataca smaltul si slabesc structura dintelui. Acest lucru determina sensibilitate, ciobire, si fisuri. Medicul stomatolog poate repara aceste eroziuni si poate da sfaturi de dieta si tratamente speciale.

9. Gura ranita

Acestea se intampla pentru o varietate de motive, si sunt de obicei incomode. In mod curent ele dispar de la sine, si exista mai multe solutii de a calma durerea. Dar daca ai o durere care a durat mai mult de 2,3 saptamani, viziteaza medicul dentist pentru un examen oral complet.

Citește și:

10. Muscatura incorecta

De obicei, din cauza unui maxilar dezvoltat in mod necorespunzator sau pentru ca ai obiceiuri proaste, cum ar fi suptul degetului, pot sa apara probleme de masticatie care sa contribuie la boala parodontala. Exista o gama variata de tratamente, in functie de gravitatea cazului, prin urmare, trebuie sa te consulti cu un specialist ortodontic sau de estetica dentara pentru a determina cel mai bun tratament pentru tine.

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.