Setari Cookie-uri

Premiera nationala la Sanador: utilizarea robotului Avicenna in realizarea celei mai putin invazive operatii de litiaza renala

Spitalul Sanador a sustinut realizarea a 3 operatii de litiaza renala probono, interventii conduse de echipa operatorie coordonata de Prof. Dr. Petrisor Geavlete, utilizand, in premiera in Romania, ROBOTUL AVICENNA.

Comunicat de presa

Robotul Avicenna este primul robot din lume care poate controla tratamentul endoscopic (folosind caile naturale – uretra) al patologiei renale sau ureterale (litiaza, tumori sau malformatii).

La nivel mondial, exista doar 3 roboti, instalati recent la Paris, Heidelberg si Ankara, care au executat cu succes 80 de operatii de acest tip.

Primii 3 romani care au beneficiat de interventia de litiaza renala prin intermediul robotului Avicenna au fost tratati de Prof. Dr. Petrisor Geavlete, singurul medic roman care a utilizat robotul Avicenna, de-alungul a 5 operatii demonstrative.

„Operatiiile de litiaza renala realizate astazi la Sanador reprezinta un moment de inovatie in medicina din Romania; pentru intaia oara, integritatea fizica si psihica a pacientului este pe deplin protejata printr-un echipament care scurteaza durata si complexitatea interventiei, asigurand o recuperare sigura si rapida. Acest progres transdiscliplinar extraordinar, aflat intre medicina si tehnologie, onoreaza echipele medicale specializate si usureaza cu mult viata pacientului”, declara Prof. Dr. Petrisor Geavlete.

Citește și:

Pacientii supusi interventiilor au varste cuprinse intre 47 si 63 de ani si au fost diagnosticati cu litiaza renala in stadiu avansat, manifestand dureri lombare accentuate, febra si infectie urinara. Acestia au fost adusi de urgenta la spitalul Sanador, unde li s-a realizat, in prima faza, drenajul rinichilor prin montarea de sonde tip JJ. Ulterior, cei trei pacienti au beneficiat de primele interventii de litiaza renala minim invaziva din Romania, prin utilizarea robotului Avicenna.

“Debutul procedurii de litiaza renala cu ajutorul robotului Avicenna, in Romania, se dovedeste a fi un mare succes; pacientul a suportat foarte bine intreaga experienta interventionala, iar semnele recuperarii sale rapide sunt din ce in ce mai evidente. Ma bucur nespus pentru sansa de a fi in mijlocul acestui eveniment istoric in medicina renala din Romania si multumesc echipei Sanador pentru deschiderea de a-mi fi alaturi”, declara Prof. Dr. Petrisor Geavlete

Citește și:

Tehnologia din spatele robotului Avicenna a fost inventata de Prof. Dr. Remzi Saglam, reputat pionier al endourologiei, si propune cea mai noua si mai putin invaziva metoda de tratament, promitand, in acelasi timp, sa fie si cea mai eficienta. Mai mult, robotul Avicenna prezinta particularitatea de a prelua miscarile medicului care opereaza, reusind sa actioneze singur, sub supravegherea acestuia.

Avantajele operatiei de litiaza renala realizata cu ajutorul robotului Avicenna constau, in primul rand, in usurinta recuperarii bolnavului, externarea fiind posibila in ziua urmatoare. De asemenea, procedura nu necesita incizii sau alte punctii, respectiv trocare montate transcutanat, robotul Avicenna fiind cel mai putin traumatic robot cunoscut.

“Aceasta premiera nationala realizata in cadrul spitalului Sanador ne onoreaza si confirma, totodata, angajamentul de a oferi pacientilor nostri cele mai bune servicii medicale din Romania. Avem o performanta de top in medicina privata romaneasca si credem cu tarie ca preocuparea continua catre medici calificati si catre tehnologii moderne de tratament reprezinta cea mai onesta forma de respect si profesionalism cu care ne putem trata pacientii”, a afirmat dr. Doris Andronescu, director general Sanador.

Citește și:

Cunoscuta ca fiind una dintre cele mai des intalnite probleme de sanatate cu care se confrunta romanii, litiaza renala (lb. popular pietre la rinichi) reprezinta bucati de minerale care ajung la nivelul rinichiului, ca rezultat al modificarii raportului dintre apa si sarurile minerale. Aproape 7% din populatia tarii a suferit cel putin o colica renala de-a lungul vietii, afectiunea aducand la Sanador un total de peste 1000 de pacienti, aflati in stadii diferite ale bolii. Cea mai eficienta optiune de tratament disponibila in Romania, pana in acest moment, consta in operatia de litiaza renala realizata prin procedura laparoscopica, care implica, insa, o incizie la nivelul abdomentului pacientului.

Operatia de litiaza renala prin intermediul robotului Avicenna se va putea realiza la Spitalul Sanador, pentru inceput, in urmatoarele 3 luni. Pentru mai multe informatii despre posibilitatea unei programari, apelati 021/9699.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.