Cauta in dictionarul medical

Uree

Uree: compus organic incolor, produs de degradare a proteinelor din organism, care se gaseste in urina si in sange

Te-ar mai putea interesa: uree; pret; eucerin; cosmetice; nociv; ingrediente; toxic; 10 produse de ingrijire a parului; calcaie crapate; crema reparatoare; pentru picioare; in farmacii; cum sa fi frumoasa; crema pentru piele uscata pret; crema;

Atentie! Formaldehida, substanta interzisa, prezenta in aceste produse cosmetice

Healthy - 7 Iulie 2016

Accentul cade astazi pe produsele de indreptare a parului care ascund molecule de formaldehida, afectand vietile oamenilor incet, in timp, asa cum o rugina afecteaza fierul. Aceste substante chimice, care previn inmultirea microbilor in produsele pe baza de apa, pot fi absorbite prin piele si sunt legate de aparitia cancerului si a reactiilor alergice cutanate.

Cele mai multe femei cu parul cret ar face orice sa aiba o podoaba capilara neteda si catifelata. Dar cand vine vorba despre formaldehida si indreptare, oare care este alegerea lor? Pentru ca multe saloane de infrumusetare promit tratamente minune de intindere permanenta, sub magia imaginii unui par de poveste, acestea nu acorda atentie efectelor pe termen lung asupra sanatatii lor. De obicei, tratamentele cu keratina braziliana abunda de cantitati cu mult peste limita legala de formaldehida (formol), una din cauza aparitiei temutelor carcinoame. Un studiu realizat in America pe angajatii unor saloane ce foloseau acest tip de tratament, arata ca acestia sufereau de dificultati de respiratie, probleme ale sinusurilor si iritatii ale ochilor.

Citeste tot articolul Atentie! Formaldehida, substanta interzisa, prezenta in aceste produse cosmetice »


Articole despre uree pe Kudika